Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Senzace se nekonala. Olomouc na Sevillu nestačila a Evropskou ligu si nezahraje

Opět předvedli výkon, za který se nemusí stydět, na senzační vyřazení Sevilly to ale bylo málo. Fotbalisté Olomouce po domácí prohře 0:1 padli se španělským celkem i v odvetě 4. předkola Evropské ligy, tentokrát 0:3, a hlavní soutěž si nezahrají. Andaluský celek, jehož branku hájil Tomáš Vaclík, může usilovat o šestý triumf v soutěži.

Fotbalisté Sevilly slaví gól v síti Olomouce
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Raúl Caro

Olomouc měla proti šestému nejlepšímu týmu Evropy podle koeficientu UEFA první šanci, kterou však Jakub Plšek neproměnil. Naopak v 21. minutě se prosadil Maxime Gonalons a o pět minut později si dal vlastní gól Martin Nešpor. Čtvrt hodiny před koncem ještě zvýšil Wissam ben Yedder.

Sigmě unikl první postup do skupin evropských pohárů a také prémie ve výši 75 milionů korun. Český fotbal tak bude mít na podzim ve hře tři české zástupce - Plzeň v Lize mistrů a Slavii a Jablonec v Evropské lize.

Olomouc nastoupila se dvěma nezkušenými stopery Kotoučem a Polomem, ale také se snahou navázat na dobrý výkon z prvního utkání. To se chvíli dařilo a už ve 2. minutě měl velkou šanci Plšek. Obrana ale stihla jeho střelu zablokovat.

Postupně však na hráče Sigmy doléhala bouřlivá atmosféra na vyprodaném stadionu pro 42 tisíc fanoušků. Sevilla předváděla aktivnější fotbal než na Hané a zejména kolmicemi na rozběhnutá křídla si vytvářela šance.

Nejprve neuspěl Nolito, který následně v 9. minutě už slavil, ale gól mu sudí neuznali kvůli faulu na Sladkého, který dostal v souboji do nosu. Gonalonsovu střelu pak chytil Buchta, stejně jako pokus Banegy. A Silva pálil těsně vedle.

Ve 21. minutě už ale Sevilla udeřila. Po závaru se na hranici vápna dostal míč ke Gonalonsovi, ten se kličkou uvolnil a střelou po zemi k tyči poslal domácí do vedení.

To navíc mohl brzy navýšit Vidal, po kolmici běžel sám na Buchtu, ale olomoucký gólman dobře zasáhl. Následný přetažený roh ale vracel do vápna Vázquez a před Buchtou tečoval míč do vlastní branky Nešpor.

V tu chvíli potřebovala dát Olomouc tři branky, ovšem nadále se trápila v koncovce. Po hezké individuální akci Vepřeka nabil Nešpor Houskovi, ten však přestřelil. A Polomovi chyběly k nebezpečné hlavičce centimetry.

Po změně stran se Olomouc přeci jen dostávala více do hry a snažila se bitvu o postup alespoň zdramatizovat, ale Sevilla si vedení v klidu hlídala a hrozila z brejků.

V 73. minutě byl blízko čestnému úspěchu střídající Hála, jenže Vaclíka zblízka neprostřelil. Naopak chvíli nato po brejku zvýšil Ben Yedder. Vaclíka ještě protáhl Sladký, ale na gól už hosté nedosáhli.

FC Sevilla - Sigma Olomouc 3:0 (2:0)

Branky: 21. Gonalons, 26. vlastní Nešpor, 75. Ben Yedder. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.). ŽK: Banega. Diváci: 41 000. První zápas: 1:0, postoupila Sevilla.

Sevilla: Vaclík - Gomez, Carrico, Gnagnon - Vidal, Banega (68. Mesa), Gonalons, Arana - Vázquez (79. Muriel), Silva (65. Ben Yedder), Nolito. Trenér: Machín.

Olomouce: Buchta - Sladký, Kotouč, Polom, Vepřek - Kalvach (60. Hála) - Zahradníček, Plšek (58. Texl), Houska, Falta (70. Dvořák) - Nešpor. Trenér: Jílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články