Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sigma hrála skvěle a nezasloužila si prohrát, ocenil soupeře Vaclík

Dle koeficientu šestý nejlepší tým starého kontinentu uspěl i v pátém utkání v předkolech Evropské ligy, ale v žádném z nich se nenadřel tak jako na Andrově stadionu v Olomouci. Fotbalisté Sevilly byli výraznou část duelu pod tlakem srdnatě hrajících domácích. Po gólu Pabla Sarabii z 84. minuty sice nakonec odjeli z hanácké metropole spokojeni, ale mimo jiné i brankář španělského týmu Tomáš Vaclík musel připustit, že výhra 1:0 je cenná.

Tomáš Vaclík diriguje obranu Sevilly v utkání proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Byl to pro nás velmi těžký zápas. Sigma hrála velmi dobře, vytvořila si spoustu náznaků šancí a odehrála to skvěle. Nezasloužila si prohrát," ocenil český reprezentant kvalitu Olomouce. "Pro nás je to cenné vítězství. Teď se musíme připravit na odvetu a věřím, že doma budeme hrát lépe než tady," dodal.

Sevilla byla jasným favoritem, ale Hanáci se vyhecovali možná k životnímu výkonu a během střetnutí byli nebezpečnějším týmem. Měli řadu nadějných příležitostí a závarů, kdy jim chyběl kousek, aby dosáhli na míč a poslali ho do sítě. A to zejména Jakub Plšek, který dvakrát číhal na zadní tyči, a od gólu ho dělily centimetry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sigma Olomouc - Sevilla

"Dvakrát prošla přihrávka malým vápnem. V první půli na balón nedosáhli a ve druhé naštěstí netrefili ve skluzu bránu. Kdyby byl míč pomalejší, tak bychom s tím nic neudělali. Tam jsme měli štěstí," musel uznat Vaclík.

Výkon Olomouce ho však nepřekvapil, protože čekal, že se bude chtít prezentovat podobným stylem. "Já v klubu říkal, že hrají hezky a že proti nám nezalezou a nebudou bořit. Ověřili si, že to, k čemu je vede trenér Jílek, dává smysl. Jsou tu kluci z akademie a mají ke klubu velký vztah. Výsledky, které teď mají v lize, neodpovídají jejich kvalitě. Všechny přesvědčili o tom, že fotbal hrát umí," chválil vítkovický odchovanec.

Pro něj osobně to bylo mimořádné utkání, protože hrál poprvé za zahraniční tým proti českému. "Přivítání od fanoušků bylo skvělé. Užil jsem si to moc. Byl to pro celý region svátek. Před dvěma roky Sigma s totožným kádrem působila ve druhé lize a teď proti nám odehrála takový zápas. To zaslouží uznání, jakým progresem prošla," dodal Vaclík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články