Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zázrak v Seville? Sigma se pokusí zaskočit favorita a stáhnout manko

Před velmi těžkým úkolem stojí fotbalisté Olomouce. Po domácí porážce 0:1 se v Seville střetnou s domácím výběrem a případné vyřazení šestého nejlepšího týmu Evropy dle koeficientu UEFA by se víceméně rovnalo zázraku. Ačkoli jsou šance Hanáků minimální, chtějí přinejmenším zopakovat velmi dobrý výkon z prvního zápasu. Věří, že by jim tentokrát pomohl i ke gólům. Přímý přenos utkání Sevilla - Sigma Olomouc sledujte od 21:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Šimon Falta z Olomouce centruje před branku Tomáše Vaclíka ze Sevilly
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Před začátkem vzájemného souboje jsme měli tak jednoprocentní šanci, teď možná o jedno další vzrostla. Ve fotbale nicméně rozhodují maličkosti, jako v každém sportovním odvětví. Může se stát jeden brejk, jeden faul nebo červená karta, může tam být spousta faktorů. Pokud nedostaneme rychlý gól a budeme hrát podobně jako před týdnem doma, tak vždycky máme určitou naději," řekl trenér Václav Jílek.

Olomouc doma zaskočila Sevillu aktivním presinkem a po velkou část duelu byla nebezpečnější. Měla hned několik nadějných příležitostí, ale míče létaly buď kolem tyčí, nebo na ně hráči těsně nedosáhli. "Ukázali jsme si, že i proti takovému týmu se dá hrát. Člověk musí věřit. Gól jim jde dát," burcoval útočník Martin Nešpor.

Ten měl po prvním střetnutí zdravotní problémy a podobně jako Jakuba Plška a Šimona Faltu ho kouč Jílek v nedělním ligovém klání v Jablonci šetřil. V něm se navíc zranil Juraj Chvátal a zdravotní potíže se objevily také u stopera Václava Jemelky, jehož start v Andalusii je v ohrožení. Šanci by tak zřejmě dostal Roman Polom.

Odvetnému utkání Sevilla - Olomouc se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu: 

Také favorizovaný soupeř počítá několik zraněných včetně opory Sergia Escudera, ale na rozdíl od Sigmy má dostatečně široký kádr. Dá se předpokládat, že trenér Pablo Machín opět protočí sestavu, neboť v neděli jeho tým čeká prestižní městské derby s Betisem.

Sevilla je v domácím prostředí tradičně výrazně silnější než venku - na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána prohrála jen pět z posledních 49 zápasů. Olomouc jí musí tuto bilanci pokazit a vstřelit alespoň dvě branky, jestli chce pomýšlet na postup.

"Počítám s tím, že Sevilla bude před vlastními příznivci ještě silnější. Naši hráči se s tím budou muset srovnávat. Bude to možná trošku svázanější, ale začíná se za stavu 0:0. Kdyby se nám podařilo vstřelit branku, tak by nějaká šance určitě byla," zakončil Jílek.

Předpokládané sestavy:

Sevilla FC: Vaclík - Berrocal, Kjaer, Gómez - Vidal, Banega, Gonalons, Arana - Sarabia, Silva, Vázquez.

Sigma Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Polom, Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Plšek, Houska, Falta - Nešpor.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články