Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Chorvaté musejí porazit Italy, bez šancí na postup není ani Albánie

Komu se stane skupina smrti na Euru osudnou? Španělé mohou být naprosto v klidu. Ať už dopadne jejich souboj s Albánií jakkoli, postoupí z prvního místa. Chorvaté musejí Italy porazit, aby postoupili. Přímý přenos utkání Chorvatsko – Itálie sledujte od 20:15 na ČT sport, od 20:50 na ČT2 můžete sledovat utkání Albánie – Španělsko. Obé nabízí také ČT sport Plus.

Fotbalisté Itálie slaví gól
zdroj: Reuters autor: Bernadett Szabo

Itálie má na Albánii i Chorvatsko dvoubodový náskok. Oba balkánské celky získaly jediný bod ze vzájemného duelu a musejí zvítězit, protože se dvěma body nemají velkou šanci být mezi čtyřmi nejlepšími týmy na třetích místech.

Úřadující mistři Evropy budou chtít oproti porážce 0:1 se Španělskem předvést lepší výkon. S Chorvaty mají ovšem negativní bilanci, v devíti utkáních je porazili pouze v úvodním vzájemném duelu v roce 1942.

"Proti Španělsku jsme zkazili spoustu lehkých přihrávek, při tolika chybách přijde trest. Chceme to ale využít jako motivaci směrem k dalšímu zápasu. Stále máme osud ve svých rukou," citoval web UEFA italského trenéra Luciana Spallettiho.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Španělsko – Itálie

S remízou 2:2 s Albánií nebyl spokojený ani chorvatský kouč Zlatko Dalič, jeho svěřenci přišli o výhru až v nastavení. "Nejsme dost agresivní, dáváme soupeřům příliš prostoru," posteskl si. "Proti Itálii nám vlastně začíná play-off. Proti tak silnému soupeři to nebude snadné, ale když chceme uspět, musíme zkrátka i někoho porazit," přidal trenér bronzového týmu z posledního mistrovství světa.

O postup bojuje i outsider skupiny Albánie, která má oproti Chorvatsku výrazně lepší skóre. Při premiéře na Euru před osmi lety do play-off neprošla. "Jsem šťastný, že jsme stále ve hře. Málokdo nám věřil, většina lidí předpovídala, že dostaneme od všech tři čtyři góly a pojedeme domů. I proti Španělsku budeme hrát náš fotbal a rozhodně se pokusíme o vítězství," řekl brazilský kouč Albánců Sylvinho.

Španělé vyhráli s Albánií všech osm vzájemných zápasů se skóre 31:3, je ale otázkou, v jaké sestavě v pondělí nastoupí. Určitě bude chybět vykartovaný záložník Rodri.

"Zápas s Itálií byl nepochybně tím nejlepším, v němž jsem Španělsko vedl, hráli jsme skvěle. Vyhráli jsme skupinu, ale pořád nám zbývá dlouhá cesta k triumfu. V posledním utkání máme příležitost osvěžit tým a využít hráče z lavičky," naznačil trenér Luis de la Fuente.

Pondělní program ČT sport, ČT2 a ČT sport Plus

20:15 Chorvatsko – Itálie (ČT sport)

19:00 Euro 2024 (MD): Chorvatsko – Itálie (předzápasový program)
20:30 Euro 2024 (MD): Chorvatsko – Itálie (zaostřeno na tým a hráče Chorvatska)
20:30 Euro 2024 (MD): Chorvatsko – Itálie (zaostřeno na tým a hráče Itálie)
21:00 Euro 2024 (MD): Chorvatsko – Itálie (pohled shora)

20:50 Albánie – Španělsko (ČT2)

19:00 Euro 2024 (MD): Albánie – Španělsko (předzápasový program)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články