Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Uvažoval jsem, že tam dám Chorého, přiznal Hašek. Lingr: Nevím už, s kým vyhrát, když ne s Gruzií

Trenér Ivan Hašek si je vědom toho, že po remíze 1:1 s Gruzií musí český tým proti Turecku vyhrát, jinak balí kufry a z Eura jede domů. A jak pro ČT sport přiznal, ani jemu, ani reprezentaci se domů vůbec nechce. "Budeme se rvát o to, abychom šli dál," řekl. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Hašek udělal tři změny v základní sestavě oproti utkání s Portugalskem. Do zahajovací jedenáctky dal levého halfbeka Davida Juráska a ofenzivní univerzály Černého s Hložkem, jen na lavičku usedli Douděra, Kuchta a Šulc. 

Hranáč se opět stal smolařem utkání, když zahrál nešťastně rukou ve vápně a sudí po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil penaltu. "Ruce jsem ještě neviděl," řekl Hašek.

Jak se mu pozdávala první půle? "Zatlačili jsme Gruzii do hluboké defenzivy, čekali jsme, že budou chodit na rychlé protiútoky. Brankář Gruzie (Mamardašvili, pozn. red.) vychytal snad šestadvacet střel, to byl jejich nejlepší hráč," uvedl Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hašek: Nám se odsud nechce. Bude to hra o všechno

A dodal, že hráčům nechce rozhodně nic vytknout. "Nám se odsud nechce, když vidíte tu atmosféru. Budeme se rvát o to, abychom šli dál."

Byl si vědom toho, že v první půli bylo posledních patnáct minut z české strany slabých. "To bylo špatné. Nedohrávali jsme dobře, gól nás trochu nalomil, pak jsme zvedli hlavu a tlačili celou půli."

Hložka v 55. minutě stáhl ze hřiště a místo něj poslal Lingra. "Hložek byl pilný ve střelbě, ale potřebovali jsme tam dostat další hráče kvůli energii. Oživili to," uvedl Hašek.

Podle Lingra musí Češi proměňovat šance. "Nevím už, s kým chceme vyhrát, když ne s Gruzií. Nakonec ale ten gól může znamenat postup. Nezbývá nám nic jiného než vyhrát s Turkama."

Hašek přiznal, že uvažoval o nasazení útočníka Tomáše Chorého z Plzně. Právě jeho gól zařídil, že Češi postoupili na Euro. "Uvažoval jsem o tom, jak ho tam dostat. Pak jsme se rozhodli, že tam budou Lingr s Chytilem, kteří jsou pohyblivější."

Výhled na Turecko je nyní podle kouče reprezentace jasný. "Teď si musíme oddechnout, dostat se v klidu do pohody a připravit se na poslední zápas. Bude to hra o všechno, ale chceme tu zůstat, jet dál a hrát dál."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články