Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedvěd: Na Euru nebudeme favoritem, bez tlaku se bude hrát líp

Praha - Bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd, který byl dnes uveden do síně slávy českého fotbalu a zároveň se stal ambasadorem čínské ligy, nemá obavy z vystoupení národního týmu na letním mistrovství Evropy. Majitel Zlatého míče za rok 2003 dokonce vidí ve výběru trenéra Pavla Vrby určité spojitosti s týmem, jenž před dvaceti lety v Anglii překvapil ziskem stříbrných medailí.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd: V národním týmu je hodně mladých kluků, co se chtějí prosadit

"A nejenom proto, že rok končí šestkou," řekl Nedvěd po slavnostním ceremoniálu na Strahově. "Po přípravném zápase se Skotskem sice byla kritika, ale v prvním poločase kluci nehráli vůbec špatně. Takže obavy nemám. Navíc na Euru nebudeme favoritem a bez tlaku se nám bude hrát líp," dodal.

Řada hráčů navíc podle Nedvěda bude na šampionátu ve Francii hrát o velké angažmá. "Trenér Vrba poskládal tým dobře a logicky a je v něm hodně mladých kluků, co se budou chtít prosadit," uvedl Nedvěd a připomněl právě mistrovství v roce 1996, po němž on i další jeho spoluhráči zamířili do zahraničí.

"To jsou všechny ty spojitosti, co nás můžou vrátit o dvacet let zpátky," uvedl. "Kluci mají šanci a fotbal je o motivacích. Kdo ji má větší, tak se mu i podaří uspět," přidal Nedvěd.

Nemyslí si, že by současná reprezentace postrádala výrazné individuality. "Vždycky v týmu byly a jsou, akorát teď možná nejsou vidět. To stejné platilo i o nás před dvaceti lety. Kluci jako Necid, Darida, to jsou všechno hráči, kterým chybí jen kousek k tomu, aby nastartovali kariéru do vyšších pater. Navíc nejsou staří, mají všechno před sebou a lze říct, že jsou vlastně úplně na začátku," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články