Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vydra věří, že by mu gól mohl pomoci při nominaci na Euro

Stockholm - Útočník Matěj Vydra poprvé od předloňského září nastoupil v základní sestavě fotbalové reprezentace a vyrovnávacím gólem ve 26. minutě přispěl k remíze v přípravném duelu ve Švédsku. Hráč anglického druholigového Readingu věří, že by mu trefa mohla pomoci při nominaci na letní evropský šampionát.

Česká fotbalová reprezentace
zdroj: ČT24

"Dlouho jsem v reprezentaci nebyl. Uvidíme, nerad se hodnotím. Hlavně abych byl do konce sezony zdravý. Snad mi ten gól i pomohl," řekl Vydra novinářům po zápase ve Stokcholmu, který byl poslední prověrkou před nominací na závěrečné soustředění v Rakousku před Eurem.

K pátému gólu za reprezentační A-tým mu pomohla teč obránce. "Hlavičkoval jsem a on to tam tečoval. Kluci říkali, že kdyby ta teč nebyla, tak to asi jde vedle. Já vůbec nevím. Šel jsem po balonu, věděl jsem, že tam je obránce. Dal jsem do toho hlavu a zaplaťpánbůh to tam spadlo," podotkl Vydra.

Vzhledem ke své nižší postavě příliš hlavou neskóruje. "Myslím, že tohle je můj třetí gól hlavou za celou kariéru. Gólový hlavičkář nejsem, ale důležité je, že jsme ho hlavně dali," uvedl Vydra.

V první půli byl na hřišti Friends Areny aktivní a jednou mu chyběl k zakončení krůček. "Měli jsme tam pár dobrých balonů za obranu. Jednou jsem odhadl malou domů od středního záložníka a byl tam asi o půl kroku později než gólman. To byla škoda," podotkl.

Poslední tři góly za reprezentaci dal severským týmům, v roce 2014 totiž skóroval i proti Finsku a Norsku. "Vůbec netuším, čím to je, jestli mi to vyhovuje nějak víc. Asi spíš to bude náhoda. Nekoukám na soupeře, chci dávat góly v každém zápase," prohlásil Vydra.

Duel ve Švédsku podle něj splnil očekávání. "Podle mého názoru je to dobrá remíza. Věděli jsme, že Švédové jsou silní dopředu a hrají hodně přímočaře. Také jsme věděli, že budou mít okénka na brejky. Jen škoda, že jsme jich pár nevyužili," litoval Vydra.

Potěšilo ho, že národní tým nedovolil skórovat hlavní soupeřově hvězdě Zlatanu Ibrahimovičovi. "Bylo vidět, že si hodně věří. Podle mého názoru si ale občas chodil pro balony až moc dozadu, skoro až mezi stopery. Jednou ho tam pěkně převálcoval Theo, to asi sám nečekal. Je ale vidět, že je to extratřída," dodal Vydra.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články