Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sivok: Ibrahimovič mi vyhrožoval válkou, ale nakonec to bylo fair play

Stockholm – Věděl, že ho v soubojích se Zlatanem Ibrahimovičem nečeká jednoduchý úkol, což se také potvrdilo. Tomáše Sivoka švédská superstar chytla pod krkem a vyhrožovala mu válkou. Český stoper vytáhlého útočníka ale skórovat nenechal, i když mu jednou přihrál do vyložené šance. Sám však nakonec gólovou asistencí na správné straně pomohl ke konečné remíze 1:1.

Tomáš Sivok odkopává míč před Zlatanem Ibrahimovicem ze Švédska
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ludvig Thunman

"V úvodu jsem udělal chybu. Chtěl jsem to hrát až moc fotbalově. Jak Zlatan běžel proti mně, chtěl jsem mu to přehodit přes nohu. On to vystihl a zaplaťpánbůh to Vacloš chytil. Vymýšlel jsem kraviny. Jsem poslední hráč, to musí jít někam na půlku," řekl Sivok.

Chybu odčinil ve 26. minutě, kdy nacentroval nezvykle až od brankové čáry a Matěj Vydra s přispěním soupeřovy teče srovnal. "Viděl jsem, že po mně nikdo nejde. Asi čekali, že to budu hrát z jedné hlavou zpátky, tak jsem to zkusil na prsa a dal to před bránu," uvedl Sivok. Při jeho centru prý ještě míč hřiště neopustil. "Kontroloval jsem pomezního. Myslím, že jsem to zahrál ještě před," dodal.

Během utkání se dostal do sporu s Ibrahimovičem. "Zlatan mi tam jednou trošku vyhrožoval, protože jsem reklamoval jeho loket na Láďu Krejčího. Tak mi říkal, že teď začne válka, ale i to k němu patří a bylo to v rámci fair play," podotkl stoper tureckého Bursasporu.

Těšilo ho, že až na jeho chybu český tým Ibrahimoviče ubránil. "Asi jsem ho trošku rozhýbal, ale přišlo mi, že se mu moc nechtělo, že to trošku odchodil. I tak ale ukázal, že kvalitu má obrovskou. Když dostane balon, je těžké ho odstavit," řekl Sivok.

Se Švédy to byl klasický přátelák. I co se týče atmosféry

Remízu ze Stockholmu bral, zvlášť když reprezentace ve čtvrtek doma prohrála se Skotskem. "Myslím, že se Skotskem jsme měli vyhrát, byli jsme lepší. Bohužel oni jednou vystřelili na bránu a dali gól. Teď jsme zase měli trošku štěstí. Zase jsme hráli s osmi nebo devíti novými hráči, takže trenér furt zkouší. Švédové taky postoupili na Euro, jsou tam zaslouženě. Byl to pro nás těžký zápas venku, takže dobrý výsledek," uvedl Sivok, který byl při absencích zraněných opor Petra Čecha, Tomáše Rosického či Jaroslava Plašila kapitánem.

Duel ve Švédsku byl poslední přípravou před soustředěním na evropský šampionát, kde Sivok očekává úplně jiné zápasy. "Švédové ani Skotové nehrají podobným stylem, co budou hrát soupeři ve skupině Chorvati, Španělé a Turci. Euro bude úplně jiné. Já osobně ty přáteláky nemám moc rád. Ve druhé půli se spíš střídá, takže je to takové rozsekané. Proti Švédům to byl klasický přátelák. I atmosféra tomu nasvědčovala, bylo to jak v opeře," podotkl Sivok.

Do Eura se podle něj ještě může hodně změnit. "Furt jsou ještě více než dva měsíce. Ta forma bude třeba zase jiná, sestava taky. Dva měsíce jsou hrozně dlouhá doba, ve fotbale se vše mění každý víkend. Chyběli nám hráči jako Pláša, Čechíno, Rosa. Jejich zkušenost je prostě znát. Rozhodující bude, až se sejdeme před soustředěním," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články