Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Chorvaté končí po prohře se Španěly na ME "21" už ve skupině, Gruzínci zaskočili Belgičany

Evropský šampionát fotbalistů do 21 let pokračoval v Gruzii a Rumunsku dalším hracím kolem a na turnaji se zrodilo velké překvapení. Tým Chorvatska skončí už po skupinové fázi, neboť po porážce 0:1 se Španělskem už nemůže dva postupující soupeře v tabulce skupiny B dohnat. Jedinou branku utkání zařídil už po dvaceti sekundách Abel Ruiz. Šest bodů mají vedle zástupců z Pyrenejského poloostrova také Ukrajinci.

Ukrajinci po úvodním triumfu nad Chorvatskem 2:0 udolali v Bukurešti také Rumunsko 1:0 díky vlastní brance domácího Victora Dicana z 89. minuty. Chorvaté nedali na turnaji ještě ani jeden gól.

Střeleckou smůlu ukončili Nizozemci ve skupině A až v 78. minutě druhého zápasu po trefě Briana Brobbeyho, ale s Portugalci jen remizovali 1:1, neboť skóre otevřel už ve 20. minutě Andre Almeida.

Po úvodním překvapivém vítězství Gruzie nad Portugalskem (2:0) zaskočili hostitelé také Belgičany, a ačkoli prohrávali v poločase 0:2, stihli srovnat na konečných 2:2. Zápas v Tbilisi na národním stadionu Borise Paichadzeho sledovalo rekordních 41 887 diváků. 

Gruzie tak po dvou odehraných kolech nečekaně vede skupinu A se čtyřmi body a má postup ve svých rukách. V závěrečném utkání stačí Gruzíncům bod proti Nizozemcům, pokud se nechtějí ohlížet na duel Portugalsko – Belgie.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let:

Skupina A:

Gruzie – Belgie 2:2 (0:2)
Branky: 51. Citajšvili, 87. Guliašvili – 15. De Cuyper, 38. Ramazani.

Portugalsko – Nizozemsko 1:1 (1:0)
Branky: 20. Almeida – 78. Brobbey.

Skupina B:

Rumunsko – Ukrajina 0:1 (0:0)
Branka: 89. vlastní Dican. ČK: 90.+2 Vanat (Ukr.).

Španělsko – Chorvatsko 1:0 (1:0)
Branka: 1. Ruiz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články