Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Manchester United i Chelsea berou jen bod za remízy, Tottenham narazil v Brightonu

Favorité se naplno neprosadili v nedělních zápasech sedmého kola Premier League. Bezgólovou remízou skončil zápas mezi fotbalisty Aston Villy a Manchesteru United. Ti v prosinci přijedou k zápasu v Evropské lize do Plzně a zatím v sezoně anglické ligy vyhráli jen dvakrát a v tabulce jsou až čtrnáctí. Nerozhodně hrála rovněž Chelsea s Nottinghamem. Ještě hůř dopadl Tottenham, který vedl v Brightonu 2:0, ale nakonec prohrál 2:3.

Aston Villa – Manchester United
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Aston Villa se ve středečním programu Ligy mistrů blýskla výhrou nad Bayernem Mnichov. I proti United měla několik šancí, ale na druhé straně se domácí brankář Martínez dvakrát vyznamenal proti Rashfordovi a při Fernandesově střele z přímého kopu mu pomohlo břevno.

Chelsea, která ve čtvrtek vstoupila vítězně do Konferenční ligy, na počátku druhé půle prohrávala, ale Madueke zakrátko vyrovnal. Závěr odehráli hosté bez vyloučeného Warda-Prowse, ale bod i v oslabení uchránili. Londýnský celek natáhl sérii soutěžních zápasů bez porážky na sedm a v tabulce je čtvrtý o skóre před Aston Villou, na vedoucí Liverpool ztrácí čtyři body.

Tottenham v poločase vedl v Brightonu o dvě branky a vypadalo to, že směřuje k třetí ligové výhře za sebou. Jenže domácí mužstvo dalo po změně stran tři góly během 18 minut, autorem toho posledního byl třiatřicetiletý útočník Welbeck. Tříbodový zisk vynesl Brighton na šesté místo.

Anglická fotbalová liga – 7. kolo:

Aston Villa – Manchester United 0:0, Chelsea – Nottingham 1:1 (57. Madueke – 49. Wood), Brighton - Tottenham 3:2 (48. Minteh, 58. Rutter, 66. Welbeck - 23. Johnson, 37. Maddison).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články