Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liverpool, Chelsea i Watford jsou dál bezchybní, Arsenal se v Cardiffu nadřel

Čtyři zápasy, čtyři výhry, dvanáct bodů – to je bilance fotbalistů Liverpoolu, Chelsea a překvapivě i Watfordu po 4. kole Premier League. Liverpool přidal čtvrtý triumf v Leicesteru, kde také poprvé inkasoval, a má nejlepší vstup do soutěže od roku 1990. Chelsea v závěru rozhodla zápas s dosud neporaženým Bournemouthem a Watford připravil první ztrátu Tottenhamu. Manchester City vyhrál doma nad Newcastlem. Arsenal zvítězil v Cardiffu, kde mu druhou výhru v sezoně vystřelil v 81. minutě Lacazette. A Manchester United veze druhou výhru v sezoně z Burnley. Jediným týmem bez bodu zůstává West Ham.

Firmino a Mendy
zdroj: ČTK/PA autor: Mike Egerton

Úvodní nápor přinesl Liverpoolu vedoucí branku v desáté minutě. Po Robertsonově akci se probil s míčem až před bránu Mané a špičkou kopačky zakončil podél bezmocného Schmeichela. V poslední minutě první půle zvýšil po Milnerově centru z rohového kopu Firmino. Anglický reprezentant si připsal 80. asistenci v Premier League a na sedmém místě historických statistik soutěže vyrovnal Davida Beckhama.  

Po změně stran nevyužili velké šance ke snížení aktivní Maddison a kapitán Morgan, přesto se "Lišky" gólu dočkaly. V 63. minutě se pokusil ve vlastním pokutovém území o kličku brankář Alisson, o míč ho ale obral Iheanacho a jeho přihrávku před prázdnou branku zužitkoval Ghezall. Hosté ale těsné vítězství udrželi a zůstali v čele tabulky.

Hráči Chelsea se i přes velkou převahu v držení míče dlouho nemohli v zápase s Bournemouthem střelecky prosadit. V největší šanci prvního poločasu trefil Alonso střelou z hranice vápna pouze pravou tyč Begovičovy brány. Favorit se dočkal až v 72. minutě, kdy po spolupráci střídajících hráčů zamířil po Giroudově přiťuknutí přesně k tyči Pedro. Španělský křídelník dal třetí ligovou branku v sezoně. Pět minut před koncem základní hrací doby přidal pojistku křížnou střelou Hazard.

Arsenal opět s Petrem Čechem v brance to neměl v Cardiffu snadné. Sice jeho hráči míč drželi 72 procent zápasu na svých kopačkách a na branku domácího celku vyslali jedenáct střel, zatímco ten střílel na Čecha jen třikrát, zato přesně. Zkušený gólman neměl šanci zasáhnout. Cardiff dvakrát dotáhl vedení londýnského favorita, ale když v 81. minutě vymetl šibenici Alexandre Lacazette, už odpovědět nedokázali.

Za Burnley nastoupil v 84. minutě také Matěj Vydra. Zápas měl ale jasně v rukou Manchester United, který vedl dvěma góly Lukakua, a to ještě Pogba neproměnil penaltu. Týmu Josého Mourinha na cestě ke druhé výhře v sezoně neuškodilo ani vyloučení Rashforda dvacet minut před koncem za to, že udeřil hlavou soupeře.

V zápase dosud bezchybných celků překvapivě uspěl Watford, který dal v zápase s Tottenhamem tři góly, ale ten první do vlastní branky. I tak zvítězil 2:1 a je v tabulce třetí o dva body před Manchesterem City a o tři před Tottenhamem.

Alexandre Lacazette
zdroj: ČTK autor: Simon Galloway

Manchester City, obhájce titulu, vedl od 8. minuty, kdy se po přihrávce Mendyho přesným obstřelem prosadil Sterling. Svěřenci trenéra Beníteze ale dokázali po půlhodině vyrovnat. Rondón perfektně načasoval přihrávku na nabíhajícího Yedlina a ten propálil Edersona. Tři body zařídil favoritovi po změně stran povedenou střelou ze střední vzdálenosti Walker. Anglický obránce vstřelil svůj první gól v 52. zápase v dresu "Citizens". Newcastle nevyhrál nad Manchesterem City už 22. zápas po sobě. 

Dlouho to vypadalo, že Fulham naváže na své první vítězství po návratu do Premier League z minulého kola. Po necelé hodině hry neproměnil domácí Gross penaltu a naopak londýnský celek poslal do vedení v 43. minutě Schürrle. A v 62. minutě zvýšil čtvrtým gólem v sezoně důrazný Mitrovič. O pět minut později ale vyrovnal Murray a stejný hráč zařídil remízu v 84. minutě, kdy proměnil další pokutový kop. Zkušený anglický útočník dal v roce 2018 v domácích zápasech už osmý gól. Pouze Muhammad Salah (13) a Sergio Agüero (12) jich dali v anglické nejvyšší soutěži víc. 

Anglická liga - 4. kolo:

Leicester - Liverpool 1:2 (63. Ghezzal - 10. Mané, 45. Firmino), Brighton - Fulham 2:2 (67. a 84 z pen. Murray - 43. Schürrle, 62. Mitorvič), Chelsea - Bournemouth 2:0 (72. Pedro, 85. Hazard), Crystal Palace - Southampton 0:2 (47. Ings, 90+2. Hojbjerg), Everton - Huddersfield 1:1 (36. Calvret-Lewin - 34. Billing), West Ham United - Wolverhampton 0:1 (90+3. Trapore), Manchester City - Newcastle 2:1 (8. Sterling, 52. Wallker - 30. Yedlin), Cardiff - Arsenal 2:3 (45+2. Camarasa, 70. Ward - 12. Mustafi, 62. Aubameyang, 81. Lacazette), Burnley - Manchester U. 0:2 (27. a 44. Lukaku), Watford - Tottenham 2:1 (69. Deeny, 76. Cathcart - 53. vlastní Doucoure).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články