Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čech několikrát zachránil Arsenal a říká: Teď už bude líp

V nelehké situaci vstupovali fotbalisté Arsenalu do utkání 3. kola Premier League proti West Hamu. Po nezdarech s Manchesterem City a Chelsea také s "hammers" prohrávali 0:1, ale londýnské derby dokázali otočit a zvítězili 3:1. Výraznou měrou přispěl k úspěchu týmu z Emirates Stadium brankář Petr Čech, který se blýskl důležitými zákroky. 

Petr Čech likviduje šanci Roberta Snodgrasse z West Hamu
zdroj: AP autor: Tim Ireland

Bývalý reprezentační gólman věří, že se "gunners" uklidní a odrazí k lepším výsledkům. "Prohráli jsme první dva zápasy, takže bez jediného bodu v tabulce to snadné nebylo. Víceméně to pro nás byla povinnost, abychom vyhráli. Celý týden jsme mysleli na to, že musíme," prohlásil Čech a dodal. "Teď už bude líp." 

Sobotní duel se nicméně pro jeho mužstvo nevyvíjel dobře. Ve 25. minutě totiž poslal West Ham do vedení Marko Arnautovic, ale hned za pět minut srovnal Nacho Monreal a ve druhém poločase dokonali domácí obrat.

"Vážím si toho, jak jsme zareagovali na inkasovaný gól. Nenastala žádná panika. Naopak si myslím, že to byl impuls, abychom ukázali charakter a vykročili za výhrou," pochvaloval si Čech, který zazářil hlavně těsně před přestávkou za stavu 1:1. "I toho si vážím. Střílel Snodgrass z bezprostřední blízkosti a mně se podařilo rychle zmenšit úhel. Po změně stran už se naše kvalita ukázala," podotkl Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - West Ham United

Prvního soutěžního skalpu soupeře se dočkal nový kouč Arsenalu Unai Emery. "Nutně jsme potřebovali před našimi fanoušky zvítězit, to byl náš hlavní cíl," uvedl Španěl. "Ale je jasné, že se musíme zlepšit. Hlavně v tom, abychom protivníka nepouštěli do tolika šancí. Musíme najít správnou rovnováhu mezi útokem a obranou," dodal.

Počet zákroků brankářů v úvodních třech kolech Premier League: 

18 - Čech (Arsenal), 16 - Fabri (Fulham), Fabiaňski (West Ham), 14 - Hart (Burnley), McCarthy (Southampton), 13 - Hennessey (Crystal Palace), 11 - Hamer (Huddersfield).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články