Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Wolverhampton obral Manchester City. V čele je Liverpool, Chelsea, Watford a Tottenham

První ztrátu v letošní sezoně si v utkání 3. kola připsali úřadující šampioni z Manchesteru. "Citizens" totiž remizovali ve Wolverhamptonu 1:1. Zaváhání obhájců titulu využil k posunu na první místo Liverpool, který udolal Brighton. Stoprocentní bilanci udržela také Chelsea vítězstvím v Newcastlu, nečekaně Watford po skalpu Crystalu Palace a Tottenham, jenž vyloupil Old Trafford. Premiérový zisk plného počtu bodů zaznamenal Arsenal. 

Eden Hazard (uprostřed) se raduje z gólu v Newcastlu
zdroj: REUTERS autor: Scott Heppell

"Blues" se po facce od Manchesteru City v rámci anglického superpoháru vezou na vítězné vlně. V Premier League totiž uspěli i potřetí, tentokrát na stadionu Newcastlu United, kde prohráli čtyři z předchozích pěti vzájemných zápasů v nejvyšší soutěži.

Po nezáživném prvním dějství, v němž fanoušci v St. James‘ Parku zhlédli nadějné možnosti domácí dvojice Ritchie-Rondón i hostujícího Pedra, se jako první radovali favorité z Londýna. Rüdigerovu "dělovku" ještě zastavilo břevno, ale po faulu Schära na Alonsa byla nařízena penalta, kterou Hazard v 76. minutě bezpečně proměnil. 

O sedm minut později sice dokázal vyrovnat pohotovou hlavičkou Joselu, nicméně konečné slovo měl celek ze Stamford Bridge. Signál z přímého kopu využil ke střele Alonso a obránce soupeře Yedlin si míč nešťastně srazil do vlastní sítě.   

Mourinho musel skousnout nejtěžší domácí porážku

V pondělní dohrávce deklasoval Tottenham 3:0 Manchester United na jeho slavném stadionu. Trenér "rudých ďáblů" José Mourinho utrpěl nejtěžší porážku před vlastními příznivci v kariéře a jeho svěřenci jsou po druhé prohře za sebou až třináctí  Spurs naopak druzí.

Je nám líto, video expirovalo.
Tottenham uštědřil United debakl 3:0

Dva góly si na Old Trafford připsala zimní posila z Paris Saint-Germain Lucas Moura. Skóre otevřel hlavičkou v 50. minutě Kane a už o dvě minuty později Lucas zvýšil po brejku a přihrávce Eriksena. Šestadvacetiletý Brazilec pak stanovil konečný výsledek v 84. minutě, kdy prošel kolem Smallinga a střelou k tyči nedal šanci De Geovi v brance United.

Na Anfield Road se opět slavilo 

Liverpool ani ve třetím ligovém utkání neinkasoval, po hubeném vítězství 1:0 si udržel stoprocentní bilanci a zásluhou nejlepšího skóre poskočil do čela nejvyšší soutěže.

"Reds" od úvodního hvizdu diktovali tempo, ale vyložené šance Maného či Firmina skóre nezměnily. Zaplněné hlediště Anfield Road nepotěšil ani Alexander-Arnold, jenž ve 14. minutě orazítkoval technickou střelou z přímého kopu břevno. Nejlepší kanonýr Premier League v loňské sezoně Salah nicméně o osm minut později ukázkově zužitkoval nezištnou přihrávku Firmina a stanovil konečný výsledek. 

V dalších příležitostech totiž selhali domácí Mané, Sturridge nebo Alexander-Arnold, na straně hostí Knockaert a zejména Gross, jehož hlavičku v závěru efektně lapil Alisson.

Watford prožívá začátek snů

Poprvé v klubové historii vyhráli fotbalisté Watfordu úvodní tři střetnutí v sezoně. Domácí duel s Crystalem Palace opanovali zásluhou gólů Pereyry, který v 53. minutě skóroval střelou na zadní tyč, a Holebase. Řecký obránce se v 71. minutě pokusil o centr do pokutového území a k překvapení všech míč skončil v síti. "Eagles" už dokázali pouze snížit prostřednictvím Zahy - nejlepšího kanonýra klubu v éře Premier League.

Je nám líto, video expirovalo.
Watford vyzrál i na Crystal Palace

"Vlci" loni suverénně opanovali druhou nejvyšší soutěž a v nastoleném trendu pokračují i mezi elitou, přestože ještě nezvítězili (dvě remízy, jedna porážka). S obhájci titulu drželi krok celý zápas a po závěrečném hvizdu mohli slavit velmi cenný výsledek.

Po počátečním oťukávání rozvlnil síť ve 22. minutě domácí forvard Jiménez, ale zdvižený praporek pomezního rozhodčího jej o radost bleskově připravil. Na druhé straně kontroval technickou střelou do levé tyče kanonýr Agüero a Sterlingův volej lapil tygřím skokem s pomocí břevna brankář Patrício.

Ve druhé půli už se fanoušci na vyprodaném stadionu Molineux dočkali gólů. Costovu tvrdou ránu z bezprostřední blízkosti ještě Ederson exkluzivním zákrokem zneutralizoval, ale Bolyho už zastavit nedokázal. Důrazný obránce Wolverhamptonu ovšem míč hlavou minul a dotlačil ho do sítě rukou, což hlavní sudí Atkinson nepostřehl.

Odpověď favorizovaného týmu přišla o dvanáct minut později. Přímý kop Gündogana si našel Laporte a nedal Patríciovi sebemenší šanci – 1:1. Portugalský brankář následně lapil tutovku Jesúse, a jelikož v závěru orazítkoval břevno Agüero, skončilo utkání remízou.

Emery slavil první vítězství na lavičce Arsenalu

Po porážkách s Manchesterem City (0:2) a Chelsea (2:3) se fotbalisté Arsenalu dočkali zisku plného počtu bodů, když na Emirates Stadium porazili West Ham 3:1. Jako první sice rozvlnili síť za brankářem Petrem Čechem ve 23. minutě hosté prostřednictvím kanonýra Arnautoviče, ale už o pět minut později srovnal po centru Bellerína pohotový Monreal.

Ve druhém poločase už svěřenci trenéra Emeryho převzali naplno otěže londýnského derby a za svou aktivitu byli odměněni. V 70. minutě si Lacazzeteovu ránu z otočky nešťastně srazil do vlastní sítě Diop a pojistku přidal v nastaveném čase střídající Wellbeck, který zužitkoval další finální pas obránce Bellerína.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - West Ham United

Ve zbylých sobotních duelech naopak výhodu domácího prostředí nevyužil Bournemouth (2:2 s Evertonem), Huddersfield (0:0 s Cardiffem) ani Southampton (1:2 s Leicesterem). V neděli pak potěšili vlastní příznivce hráči Fulhamu, když přestříleli Burnley 4:2. Bývalou reprezentační jedničku Anglie Harta překonal dvakrát srbský kanonýr Mitrovič.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Wolverhampton - Manchester City 1:1 (57. Boly - 69. Laporte), Arsenal - West Ham United 3:1 (30. Monreal, 70. vlastní Diop, 90.+2 Welbeck - 25. Arnautovic), Bournemouth - Everton 2:2 (75. King z pen., 79. Aké - 56. Walcott, 66. Keane), Huddersfield - Cardiff 0:0, Southampton - Leicester 1:2 (52. Bertrand - 56. Gray, 90.+2 Maguire), Liverpool - Brighton 1:0 (23. Salah), Watford - Crystal Palace 2:1 (53. Pereyra, 71. Holebas - 78. Zaha), Fulham - Burnley 4:2 (36. a 38. Mitrovič, 4. Serri, 83. Schürrle - 10. Hendrick, 41. Tarkowski), Newcastle - Chelsea 1:2 (83. Joselu - 76. Hazard z pen., 87. vlastní Yedlin), Manchester United - Tottenham 0:3 (52. a 84. Lucas Moura, 50. Kane).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články