Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vlajka připomínající Srničkovu památku zmizela. Vraťte ji, apeluje gólman Harper

Ze stadionu v Newcastlu zmizela vlajka, kterou si místní fanoušci připomínají památku českého brankáře Pavla Srnička. Bývalý gólman Newcastlu a Srničkův spoluhráč Steve Harper vyzval k jejímu okamžitému vrácení.

Vlajka připomínající památku Pavla Srníčka
zdroj: ČTK/REX FEATURES

Fanoušci United si památku svého oblíbence, jenž zemřel na konci roku 2015 na zástavu srdce, připomínají na všech domácích duelech bílou vlajkou s černým nápisem "Pavel is a Geordie". Geordie je přezdívka obyvatel Newcastlu a text je zároveň názvem Srničkovy anglické autobiografie, kterou vydal krátce před smrtí.

Po nedělním utkání v St. James' Parku s Chelsea, jež Newcastle prohrál 1:2, však vlajka zmizela. "Ať už vzal vlajku 'Pavel is a Geordie' kdokoli, ať ji prosím vrátí co nejdříve," napsal na Twitteru bývalý gólman United Harper, jenž v současnosti trénuje v klubové akademii.

Bývalý český reprezentant Srniček chytal za Newcastle v letech 1991–1998 a poté ještě v sezoně 2006/07. Stal se pevnou součástí klubu a oblíbencem místních fanoušků, jimž věnoval svou autobiografii. Zemřel ve 47 letech devět dnů po srdečním kolapsu, který ho postihl při běhání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články