Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Paralympijské hry Paříž 2024

Schick i Kovář pomohli Leverkusenu k remíze v Brestu, Bayern zničil v Barceloně Raphinha

Bod si vezou z Brestu fotbalisté Bayeru Leverkusen. Ti zde ve 3. kole Ligy mistrů remizovali 1:1. V brance hostů si odbyl premiéru v milionářské soutěži Matěj Kovář, v útoku nastoupil poprvé v Lize mistrů v základní sestavě Patrik Schick. V největším šlágru kola vyšel ze souboje titánů v Barceloně vítězně tamní soubor hvězd, který hlavně zásluhou hattricku Raphinhi zničil mnichovský Bayern 4:1. Překvapilo francouzské Lille, které se štěstím postoupilo do milionářské soutěže přes Slavii, vyhrálo 3:1 v Madridu nad Atléticem. Liverpool veze výhru 1:0 z Lipska.

Patrik Schick sleduje souboj v zápase Brest – Leverkusen
zdroj: Reuters autor: Stephane Mahe

Nováček na evropské scéně Brest, který bude 6. listopadu příštím soupeřem Sparty na Letné, hraje své zápasy ve 130 kilometrů vzdáleném Guingampu, protože jeho stadion nevyhovuje reglementu UEFA. Schick tam odehrál 63 minut, šanci dostal i proto, že jeho konkurent v útoku Boniface si při nedělní autonehodě poranil ruku a do Francie neodletěl.

Hostům zařídil vedení Wirtz a po dvou gólech v premiéře v Rotterdamu se zapsal potřetí mezi střelce. Ještě do přestávky Lees-Melou vyrovnal po akci, kterou založil exslávista Sima. Ve druhém poločase se Kovář vytáhl při Camarově střele mířící pod břevno. Na druhé straně rozhodčí dvakrát prověřoval u videa, jestli nemají hosté kopat penaltu, ale pokaždé ji zamítl. Souboj dvou dosud stoprocentních týmů tak skončil remízou.

Šestnáctý souboj mezi Barcelonu a Bayernem měl pikantní příchuť pro domácího kouče Flicka i útočníka Lewandowského, kteří v bavorském klubu dříve působili. Byli při tom, když Bayern v roce 2020 soutěž vyhrál a ve čtvrtfinále Barceloně uštědřil debakl 8:2 na její půdě. Dnes ale inkasoval už v první minutě, kdy Raphinha udělal kličku i brankáři Neuerovi.

Raphinha z Barcelony dal tři góly Bayernu
zdroj: Reuters autor: Bruna Casas

O vyrovnání se postaral anglický útočník Kane, s pěti góly nejlepší střelec Ligy mistrů. V rozpětí devíti minut dostal míč do sítě dokonce dvakrát, ale při první střele videorozhodčí odhalil ofsajd. Lewandowski vrátil vedení na stranu domácích, Raphinha se podruhé trefil ještě do přestávky a po změně stran po Yamalově přihrávce výhru katalánského klubu zpečetil.

Liverpool v roce 2021 zdolal Lipsko v obou duelech a dnes si to zopakoval. Rozhodl o tom Uruguayec Núňez, který zblízka doklepl do sítě Salahovu hlavičku. Vyrovnávací Opendův gól neplatil pro ofsajd. Brankář Vítězslav Jaroš byl podle očekávání jen na liverpoolské lavičce, přednost mezi tyčemi dostal Ir Kelleher.

Celtic Glasgow prohrál šest posledních venkovních zápasů v Lize mistrů, ale trenér Rodgers po debaklu 1:7 v Dortmundu zapracoval na defenzivě a v Bergamu jeho svěřenci uhráli bezbrankovou remízu. Atalanta sice měla od začátku velkou převahu, ale Pašaličovu hlavičku zastavilo břevno a další šance zmařil brankář Schmeichel. Neprosadil se ani Retegui, který v osmi kolech italské ligy dal osm branek.

Inter Milán zvítězil na půdě Young Boys Bern 1:0 až díky střele Francouze Thurama v nastavení. Do té doby měl blíž k vítězství švýcarský tým, ale Monteirovu střelu zastavila tyč a brankář Sommer tak i ve třetím zápase uhájil čisté konto.

Fotbalisté Lille před třemi týdny zaskočili obhájce trofeje Real Madrid a dnes zdolali i druhého zástupce španělské metropole dokonce na jeho půdě. Atlético sice vedlo zásluhou Argentince Álvareze, ale na jeho gól nejprve odpověděl kosovský útočník Zhegrova a pak Kanaďan David dvěma brankami.

Feyenoord Rotterdam si po úspěchu v Gironě odvezl tři body i z Lisabonu. Svěřenci bývalého trenéra Sparty Priskeho vyhráli první poločas po střelách Japonce Uedy a Milamba. Turek Aktürkoglu po změně stran už jen snížil, ale Milambo v nastavení vrátil dvoubrankový náskok a Benfica po dvou výhrách vyšla naprázdno.

Salcburk doma podlehl Dinamu Záhřeb 0:2 a se šestou domácí prohrou v Champions League v řadě má nejhorší bilanci ze všech účastníků letošního ročníku. Dohrával bez vyloučeného Schlagera a stále má nulu na kontě vstřelených branek. Chorvatský tým zásluhou Kulenoviče a Petkoviče vyhrál v prestižní soutěži poprvé po sedmi zápasech.

Fotbalová Liga mistrů – 3. kolo:

Atalanta Bergamo – Celtic Glasgow 0:0
Rozhodčí: Peljto (Bosna).

Brest – Bayer Leverkusen (1:1 (1:1)
Branky: 39. Lees-Melou – 24. Wirtz. Rozhodčí: Kružliak (SR).

Atlético Madrid – Lille 1:3 (1:0)
Branky: 8. Álvarez – 74. z pen. a 89. David, 61. Zhegrova, Rozhodčí: Guida (It.).

FC Barcelona  Bayern Mnichov 4:1 (3:1)
Branky: 1., 45. a 56. Raphinha, 36. Lewandowski – 18. Kane. Rozhodčí: Vinčič (Slovin.).

Benfica Lisabon  Feyenoord Rotterdam 1:3 (0:2)
Branky: 66. Aktürkoglu – 33. a 90.+2 Milambo, 12. Ueda. Rozhodčí: Meler (Tur.).

Lipsko  Liverpool 0:1 (0:1)
Branka: 27. Núňez. Rozhodčí: Schärer (Švýc.).

Salcburk  Dinamo Záhřeb 0:2 (0:0)
Branky: 49. Kulenovič, 84. Petkovič. Rozhodčí: Makkelie (Niz.). ČK: 66. Schlager (Salcburk)

Young Boys Bern  Inter Milán 0:1 (0:0)
Branka: 90.+3 Thuram. Rozhodčí: Oliver (Angl.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články