Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Müller myslel na odchod z Bayernu, ale teď už zase střílí góly a myslí na trofej

Jízda Bayernu dává vzpomenout na doby jeho největší slávy. V tomto ročníku Ligy mistrů jeho hráči zatím s přehledem sestřelili všechny soupeře a ve čtvrtfinále doslova vymetli z trávníku slavnou Barcelonu i s Lionelem Messim 8:2. K tomu přispěl i útočník Thomas Müller, který při tom ještě přednedávnem myslel na to, jak v Bayernu zavře dveře zvenku a vyrazí na další štaci. Místo toho se však v pátek podílel na demolici španělského fotbalového kolosu dvěma góly a jednou asistencí.

Thomas Müller
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Peter Schatz

Třicetiletý Müller ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání, po půlhodině hry zvýšil na 4:1, v závěru připravil sedmý gól pro Philippeho Coutinha a získal za to ocenění pro nejlepšího hráče zápasu. "Díky. Myslím ale, že v týmu máme dalších dvanáct, patnáct kluků, kteří si cenu zaslouží taky," řekl Müller, jenž pod předchozím koučem Nikem Kovačem přišel o místo v základu a už už bral za kliku k odchodu.

Situace se však změnila, chorvatský kouč byl odvolán a Hansi Flick s vytáhlým útočníkem počítá. Ten také v dubnu prodloužil smlouvu.

"Na podzim jsem nebyl šest zápasů za sebou v základu, a to člověka přinutí přemýšlet, a rozhodně ne o tom, že na jaře podepíši novou smlouvu," přiznal Müller, pro něhož to v pátek v Lisabonu byl 113. zápas v Lize mistrů, což se žádnému německému hráči zatím nepovedlo. Dosud se útočník o rekord dělil s Philippem Lahmem. "Nedokážu to vysvětlit. Prostě teď hrajeme v obrovské formě," řekl Müller poté, co se spoluhráči rozebrali hrdou Barcu na šroubky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Bayern Mnichov

"Vyslali jsme do světa varování, ale další zápas zase začíná za stavu 0:0 a je jedno, jestli jsme na někoho udělali dojem, nebo ne," varuje útočník před přehnaným optimismem, k čemuž jasný výsledek jednoznačně svádí.

S Bayernem v semifinále narazí na vítěze dnešního utkání Manchester City - Lyon. "Dnes můžeme slavit, ale až vstaneme a odpovíme na všechny gratulace v telefonech, tak budeme myslet na další zápas," dodal.

"Vím, jak to na podobných turnajích chodí. Většinou když v jednom zápase vysoko vyhrajete, tak máte v dalším problémy," varuje zkušený fotbalista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články