Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Narazili jsme na dno, řekl Piqué po destrukci od Bayernu a s Messim volají po změnách

Něco jako konec světa mohli brát fanoušci Barcelony páteční debakl v semifinále Ligy mistrů 2:8 s Bayernem Mnichov. Druhá nejvyšší porážka v historii slavného klubu (před tím v roce 1946 podlehl v národním poháru Seville 0:8), který tentokrát mohl být nejspíš rád, že se kvůli pandemii koronaviru hraje v Lisabonu a bez diváků, jež na prázdném stadionu supluje jen reprodukované fandění.

Gerard Piqué
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Michael Regan - UEFA

Gerard Piqué, který byl zvyklý v katalánském velkoklubu sbírat trofeje, byl po zápase hodně zdrcený. A používal termíny jako katastrofa, ostuda a hanba. Ale i uprostřed téhle sebedestrukce hledal cestu ven. "Klub potřebuje změny všeho druhu, tohle se nám nestalo poprvé," řekl pro španělský sportovní web marca.es. "Nikdo není nenahraditelný a pokud má přijít nová krev, budu první, kdo odejde, protože si myslím, že jsme narazili na dno," dodal.

"Všichni se musíme zamyslet nad tím, co je pro klub nejlepší," řekl třiatřicetiletý stoper, který patří k legendám klubu.

A není sám, kdo hovoří o nutnosti něco v klubu udělat jinak. Nedávno prohlásil, že tým potřebuje změny i sám malý velký fotbalový kouzelník Lionel Messi. Argentinská hvězda tentokrát jen v úvodu zápasu ukázala, proč se přetahuje s Cristianem Ronaldem o post nejlepšího hráče planety, a když to po půlhodině bylo 1:4, úplně se z trávníku téměř vytratil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Bayern Mnichov

Katalánský kolos nastoupil s týmem, jehož věkový průměr byl přes devětadvacet let, a to nebude asi ta nejlepší cesta, jak zrychlit už přežité barcelonské titki-taka.

Trenér Quique Setien souhlasí s Piquém, ale dodává, že on je tu jen osm měsíců, což je krátká doba na to, aby se dopodrobna vyznal ve fungování klubu. "Barcelona musí obnovit svou indentitu," konstatoval však. "Způsob, jakým došlo k téhle ponižující porážce, je nesmírně bolestivý," dodal a řekl, že je zápas třeba v klidu zanalyzovat. Teď se jen uvidí, zda na to dostane čas.

Ale možná, že to je nakažlivé a nemusí to být jen problém Barcelony. Protože v semifinále Ligy mistrů nebude poprvé po třinácti letech žádný španělský celek, a to i přesto, že našlápnuto do něho měly hned tři týmy. Kromě Barcy ostrouhaly ve čtvrtfinále také Real i Atlético Madrid.

A tak je možné, že soudruzi ze Španěĺska někde udělali chybu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články