Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Finálový turnaj Ligy mistrů letos naposledy. V dalších letech se opakovat nebude, ujistil prezident UEFA

Ti z vás, kteří nalezli zalíbení v novém koronavirovém formátu Ligy mistrů, si musí pro další roky zajít chuť. Jak uvedl prezident UEFA Aleksander Čeferin, finálový turnaj fotbalové Ligy mistrů zůstane jednorázovou výjimkou, v příští sezoně by se už elitní evropská klubová soutěž měla vrátit k tradičnímu formátu zápasů doma-venku.

Trofej pro vítěze Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Felipe Dana

Letošní ročník Ligy mistrů aktuálně vrcholí kvůli skluzu způsobenému pandemií turnajem pro osm nejlepších týmů v Lisabonu, kde se vyřazovací zápasy hrají jen na jeden zápas. A i když zaznívají hlasy chválící jeho atraktivitu, UEFA s opakováním "Final Eight" nepočítá.

"Tenhle turnaj je atraktivní, ale nemyslím si, že ho ještě v budoucnu budeme pořádat. Na to není v kalendáři místo," řekl Čeferin. "Nevím, kde bychom v květnu takový turnaj na jeden až dva týdny mohli zorganizovat," dodal.

Liga mistrů měla letos vyvrcholit finálovým zápasem na konci května v Istanbulu. Největší turecké město dostalo možnost hostit rozhodující duel příští rok a Čeferin věří, že v té době už bude šíření covidu-19 pod kontrolou.

"Jsem od přírody optimista. Věřím, že příští rok už bude všechno fungovat lépe a budeme mít zpátky fotbal – starý dobrý fotbal s diváky," řekl šéf UEFA, jenž s diváky počítá i pro odložené mistrovství Evropy, které se nemohlo kvůli globální zdravotní situaci konat letos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články