Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Trenér Lipska Nagelsmann: Hráli jsme lépe než Atlético. Čas na oslavu není

Po většinu času diktovali tempo hry a měli i více šancí. Nakonec rozhodla i trocha štěstí. Podle trenéra fotbalistů Lipska Juliana Nagelsmanna byl německý tým ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid lepší. Mladý kouč má z výhry 2:1 a premiérového postupu do semifinále radost, ale už myslí na dalšího soupeře Paris St. Germain.

Julian Nagelsmann slaví s hráči Lipska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sven Sonntag

Střídající Tyler Adams v závěru čtvrtečního duelu v Lisabonu překonal brankáře Jana Oblaka zřejmě jenom díky výrazné teči od stopera Stefana Saviče. "Určitě jsme měli trochu štěstí v tom, jak jsme vstřelili vítězný gól. I když jsme celkově byli lepším týmem a ukázali vyspělost," řekl Nagelsmann.

"Nevybavuji si mnoho nebezpečných situací od Atlética. Kluci na tom pracovali sami, z lavičky to můžete jen velmi málo ovlivnit," doplnil teprve třiatřicetiletý trenér.

Lipsko poslal do vedení v 51. minutě Dani Olmo, za dvacet minut vyrovnal Joao Félix z pokutového kopu. "Po brance na 1:0 jsme začali hrát trochu pasivně a bylo to velmi těsné. Ale po vyrovnání Atlética jsme zůstali klidní, což bylo hodně důležité. V naší hře nesmíme panikařit," uvedl Nagelsmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko - Atlético

O poločase měl výměnu názorů s koučem Atlética Diegem Simeonem. "Nebylo to nic vážného, Simeone je velká trenérská osobnost a neuvěřitelný vítěz, který chce vyhrát i cestou do šatny. Po zápase mi upřímně pogratuloval. Řekl mi, že to bylo skvělé utkání a my zaslouženě vyhráli," popsal kouč Lipska.

Simeone nehledal žádné výmluvy. "Dali jsme do toho všechno, co jsme měli. Bylo pro nás těžké vyhrávat souboje, protože jsme byli pomalejší. Nebyli jsme schopni hrát tak, jak jsme chtěli. Lipsko se mi líbilo. Měli velké odhodlání, entuziasmus a svěžest. To nás stálo zápas. Na nic se nevymlouváme," řekl Simeone.

"Není kruté takhle vypadnout. Byli v zápase mnohem lepší, rychlejší a víc drželi míč. Nedokázali jsme se vypořádat s jejich intenzitou. Když vám věci nevycházejí a soupeř je lepší, nezbývá vám než před ním smeknout klobouk," dodal kapitán Atlética Koke.

Klíčová bude rychlost v obraně

Nagelsmann nechce končit v semifinále. "Cítím velkou radost za klub a tým. Jako trenér se ale musíte dívat dopředu a připravit se na další zápas. Není moc času na oslavu. Možná si dáme na hotelu pivo a pak se zaměříme na PSG. Nebudu mluvit o trofeji, ale když se dostanete do semifinále, přirozeně chcete i do finále," prohlásil Nagelsmann.

"Proti PSG musíme být velmi rychlí v obraně. Mají hodně hvězd a v některých situacích je nejde bránit jeden na jednoho, jak to ve čtvrtfinále zkoušela Atalanta. Nebude to snadné," doplnil rodák z města Landsberg am Lech.

Trenérská rivalita

Čeká ho souboj s krajanem na lavičce pařížského týmu Thomasem Tuchelem, který v minulosti vedl Dortmund a Mohuč. "Jako trenér jsem proti němu odehrál mnoho zápasů, ale jen zřídka zvítězil. Snad se to teď změní," podotkl Nagelsmann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články