Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Anglie sehrají proti Černé Hoře zápas číslo 1000

Velká sláva bude 14. listopadu na stadionu ve Wembley v Londýně. Fotbalisté Anglie tu sehrají v kvalifikaci o mistrovství Evropy proti Černé Hoře tisící mezinárodní zápas. Při této příležitosti dostanou hráči na dres svá reprezentační čísla a na utkání budou pozváni bývalí kapitáni i členové týmů mistrů světa z roku 1966.

Angličan Raheem Sterling se raduje z gólu do sítě Černé Hory
zdroj: Reuters autor: CARL RECINE

Fotbalová asociace udělila čísla chronologicky všem fotbalistům, kteří Anglii v uplynulých 147 letech reprezentovali. Číslo jedna dostal brankář z úvodního duelu Robert Baker a číslo 1244 Tyrone Mings, jenž debutoval v dosud posledním anglickém zápasu v Bulharsku.

Po dohodě s UEFA budou mít angličtí fotbalisté ve zmíněném zápase čísla vytištěna na hrudi pod znakem, v dalších duelech budou na vnitřní straně límečku.

"Stále s hráči mluvíme o tom, jak je důležitý znak na hrudi a jak malou součástí historie jsme. Je důležité respektovat dres a zanechat ho v lepším stavu, než jsme ho našli. Zúčastnit se takového zápasu je mimořádná věc, zvlášť když na utkání bude mnoho našich bývalých hráčů," uvedl anglický trenér Gareth Southgate, reprezentant číslo 1071.

Jeho svěřenci vedou tabulku kvalifikační skupiny A s tříbodovým náskokem před českými fotbalisty a k jistotě postupu na ME jim proti Černé Hoře stačí uhrát bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články