Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí debutoval ve španělské lize a odehrál závěr. Girona remizovala na Betisu

Fotbalisté Girony s debutujícím Ladislavem Krejčím remizovali na úvod španělské ligy v Seville s Betisem 1:1. Český obránce nastoupil v 81. minutě. Naopak brankář Jiří Letáček zůstal celý zápas mezi Bilbaem a Getafe, který skončil rovněž 1:1, na lavičce hostujícího týmu.

Utkání Betis Sevilla – Girona
zdroj: Profimedia

Skóre utkání mezi Betisem a Gironou otevřel už v šesté minutě hlavičkující Marc Bartra. Po více než hodině hry vyrovnal devatenáctiletý Nizozemec Gabriel Misehouy, jenž přišel v létě z Ajaxu.

O pár minut později se na hřiště dostala i další letní posila Girony Krejčí, za něhož třetí tým předchozího ročníku zaplatil Spartě kolem 12 milionů eur (přes 300 milionů korun).

Bilbao doma poslal po necelé půl hodině do vedení střelou k tyči Oihan Sancet, po změně stran vyrovnal hlavou Chrisantus Uche.

Rozhodnout mohl střídající Nico Williams, ale střelu jedné z opor španělských mistrů Evropy vyrazil hostující brankář David Soria.

Celtě Vigo se po devíti letech povedlo zvítězit v úvodním kole. V 84. minutě rozhodl o výhře 2:1 nad Alavésem sedmatřicetiletý kapitán Iago Aspas po přihrávce hrdiny zápasu Williota Swedberga.

Dvacetiletý švédský záložník přišel na hřiště po poločasové přestávce a v 66. minutě vyrovnal střelou vnějším nártem z hranice velkého vápna. Alavés vedl od 17. minuty zásluhou čtyřiatřicetiletého útočníka Kikeho Garcíi.

FC Sevilla, která vyhrála posledních sedm zápasů proti Las Palmas, na jeho hřišti jen remizovala 2:2. V prvním poločase padl na každé straně vlastní gól.

Po přestávce poslal hosty do vedení Juanlu Sánchez, ale v 71. minutě rozhodl o dělbě bodů bývalý obránce Sevilly Sandro Ramírez, jenž chvíli předtím přišel na trávník.

Španělská fotbalová liga – 1. kolo:

Bilbao – Getafe 1:1 (26. Sancet – 63. Uche), Betis – Girona 1:1 (6. Bartra – 72. Misehouy), Vigo – Alavés 2:1 (66. Swedberg, 84. Aspas - 17. K. García), Las Palmas – Sevilla 2:2 (42. vlastní Nianzou, 71. Ramírez – 25. vlastní Suárez, 61. Sánchez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články