Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Mimořádný útok jsme měli v roce 2014 a máme ho i teď, řekl Ancelotti

Legendární kouč Carlo Ancelotti opět rozšířil svou fenomenální sbírku. Po středečním vítězství Realu Madrid 2:0 nad Atalantou Bergamo v Superpoháru UEFA získal v trenérské kariéře už třicátou trofej. Hned čtrnáct jich vybojoval s Bílým baletem. Italský stratég se po utkání nechal slyšet, že aktuální síla útoku španělského týmu v čele s Kylianem Mbappém je totožná s érou obávané trojice BBC.

Carlo Ancelotti s trofejí pro vítěze Superpoháru UEFA
zdroj: REUTERS autor: Jennifer Lorenzini

Pětašedesátiletý trenér ovládl s Realem dvakrát La Ligu, Španělský pohár i Superpohár a klubové mistrovství světa. Po třech vavřínech přidal v Lize mistrů a Superpoháru UEFA. Během prvního angažmá na lavičce Los Blancos v letech 2013 až 2015 získal čtyři trofeje. Nynější působení v Realu, datující se od roku 2021, orámoval už deseti vítězstvími.

"O srovnání mužstva z roku 2014 s tím současným jsem se v úterý bavil s realizačním týmem. Je to komplikované. V roce 2014 jsme měli fantastické mužstvo s Cristianem (Ronaldem), Benzemou a Balem. Tvořili mimořádný útok. Co se za tu dobu v týmu nezměnilo, je jeho kvalita. Měli jsme ji v roce 2014 a máme ji znovu o deset let později," prohlásil Ancelotti.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bellingham: Mbappé nás dovede k dalším trofejím

Jako kouč triumfoval v Lize mistrů a Superpoháru UEFA pětkrát, což je rekord. Navíc jako jediný trenér oslavoval titul ve všech pěti nejprestižnějších evropských ligách: anglické (s Chelsea), francouzské (Paris St. Germain), italské (AC Milán), německé (Bayern Mnichov) a španělské (Real). Se započítáním hráčské kariéry má Ancelotti už 42 trofejí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články