Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
1. Futsal liga 2024/2025

Král si vyzkouší další prestižní ligu, Union Berlín mění za Espaňol Barcelona

Nového zaměstnavatele má záložník Alex Král. Po ročním angažmá v německém Unionu Berlín totiž stráví letošní sezonu na hostování ve španělském Espaňolu Barcelona. Český reprezentant si tak po Premier League a Bundeslize zahraje i v La Lize, třetí prestižní ligové soutěži.

Alex Král se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Lisi Niesner

"Chceme, aby měl Alex dostatečné zápasové vytížení a mohl se dál rozvíjet," řekl sportovní ředitel Unionu Horst Holdt. "V Espaňolu bude hrát špičkovou soutěž a může se ukázat. Doufáme, že využije svůj čas ve Španělsku co nejlépe," dodal Holdt.

Král odehrál za Union čtyřiadvacet bundesligových zápasů, ale pouze třináctkrát byl v základní sestavě. V dresu klubu z německé metropole nastupoval také v Lize mistrů. Proti Braze si připsal asistenci a v posledním střetnutí skupinové fáze dokonce skóroval proti pozdějším šampionům celé soutěže z Realu Madrid (2:3).

Šestadvacetiletý Král se stal třetím českým fotbalistou, který v tomto přestupovém okně zamířil do španělské ligy. Od nové sezony v ní bude působit obránce Ladislav Krejčí, jenž přestoupil ze Sparty do Girony, a brankář Jiří Letáček, který vyměnil Baník Ostrava za Getafe.

Bývalý hráč Slavie nastupoval před berlínským Unionem ještě za jiný německý celek Schalke 04 a také West Ham, kam odešel ze Spartaku Moskva. V národním týmu odehrál 39 zápasů a dvakrát skóroval.

Rodák z Košic se také zúčastnil mistrovství Evropy před třemi roky, do nominace na letošní Euro v Německu se nevešel. Se Slavií oslavil v roce 2019 zisk double, postoupil s ní do čtvrtfinále Evropské ligy a pomohl jí vybojovat účast ve skupinové fázi Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články