Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Velkolepý večer zkazilo Feyenoordu vyrovnání Slavie, tvrdí nizozemská média

Remízu v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy mezi Feyenoordem a Slavií vidí nizozemský tisk většinou jako zklamání. Gól Slavie na 3:3 v nastaveném čase je podle listu De Telegraaf velkou ranou pro Feyenoord. Server AD.nl očekává, že pražská odveta bude pro nizozemský celek hodně hektický večer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Feyenoord - Slavia Praha

Deník De Telegraaf upozornil, že Feyenoord má v Praze před sebou ještě "velký kus práce", pokud chce postoupit do semifinále. Branky Luise Sinisterry, Marcose Senesiho a Orkuna Kökcüho na vítězství nestačily, protože "díky mazaným Nigerijcům" Peteru Olayinkovi a Yirovi Sorovi šli Češi do vedení, a i když Feyenoord otočil vývoj utkání, v páté minutě nastavení Ibrahim Traoré zvýšil na 3:3. "Velká rána pro domácí," konstatoval De Telegraaf.

Stejně jako další nizozemské listy se De Telegraaf vrací ke sporné brance Olayinky ve 41. minutě, která vedla nejen k vyrovnání, ale také výbuchu emocí na rotterdamském stadionu De Kuip. "Pro domácí to byla po dobrém prvním poločase velká ztráta, která měla vyústit v další branky," poznamenal deník.

Za "hodně diskutabilní" Olayinkův gól označil také server NU.nl. "Ve čtvrtfinále konferenční ligy není přítomen žádný VAR, takže to nebylo možné zkontrolovat," připomíná. Vrací se také k dalším vyhroceným momentům, kdy Feyenoord před poločasem dvakrát volal po penaltě. To vše vedlo podle serveru k nahněvání asistenta trenéra Feyenoordu Marina Pušiče, který po odpískání poločasu dostal červenou kartu.

Server AD.nl konstatoval, že "velkolepý večer" zkazil pozdní vyrovnávací gól Slavie na 3:3, tedy "hbitá patička Ibrahima Traorého". "Nejjemnější pokus večera Feyenoord tvrdě zasáhl," napsal AD.nl. Tým z Rotterdamu "znovu ukázal, že na českého mistra umí", ale v Praze Rotterdamské čeká hektický večer, domnívá se portál, podle něhož se Feyenoord v nastavení připravil o lepší výchozí pozici do odvety.

Server nrc.nl píše, že rotterdamský klub může letos vyhrát první ročník konferenční ligy a přidat do své výkladní skříně další třpytivou trofej po zisku Poháru mistrů evropských zemí z roku 1970 a Poháru UEFA v letech 1974 a 2002. Feyenoordu se však podle serveru zatím nepodařilo udělat rozhodující krok proti Slavii směrem k Tiraně, kde se příští měsíc odehraje finále. To může být významným vrcholem "pro Feyenoord, který podnikl kroky k rehabilitaci se svěžím pojetím a herním stylem", jenž mu vtiskl trenér Arne Slot, domnívá se nrc.nl.

"Slavia Praha není nejsilnější, chybí jí střední obránce a levý bek," napsal server na adresu soupeře. "Remíza 3:3 každopádně slibuje velmi vzrušující večer příští týden v Praze," předpovídá nrc.nl.

Magazín Voetbal soudí, že po remíze 3:3 je stále vše otevřené, i když Češi si podle něj myslí, že jsou ve výhodě, protože odveta se hraje na jejich stadionu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články