Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bláznivé utkání v rotterdamském pekle vítěze nepoznalo, Slavia remizovala s Feyenoordem

Šance na vendetu za porážku v základní skupině se v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy otevřela fotbalistům Slavie a před odvetou v Praze jsou v nadějné pozici. Z Rotterdamu si totiž odvezou výsledek 3:3, o kterém rozhodl v páté minutě nastaveného času Ibrahim Traoré.

V 10. minutě otevřel skóre domácí Luis Sinisterra, v 41. minutě srovnal Peter Olayinka. V polovině druhé půle poslal sešívané do vedení Yira Sor, ale brzy odpověděl Marcos Senesi a v 86. minutě obrátil stav z přímého kopu Orkun Kökcü. V páté minutě nastavení však zařídil českému mistrovi příznivou výchozí pozici před odvetou Traoré.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského usilují o vyrovnání tuzemského maxima na evropské scéně v samostatné historii, v sezoně 1995/96 došla Slavia do semifinále Poháru UEFA. Loni a v roce 2019 Pražané hráli čtvrtfinále Evropské ligy, postoupit ale ani v jednom případě nedokázali.

"Dali jsme gól v nastavení, svým způsobem můžeme být spokojení. Těším se na domácí odvetu. Pevně věřím, že to bude opět dobrý zápas a že nás požene vyprodaný Eden," uvedl Trpišovský.

Kúdela se vrátil do základu po více než 7 měsících

Trpišovský překvapivě nasadil od začátku stopera Kúdelu, jenž nastoupil v základní sestavě poprvé od konce srpna a po doléčení po dlouhém zranění. Do pořádku se stihli dát afričtí krajní hráči Oscar s Olayinkou, kteří ze zdravotních důvodů nedokončili nedělní ligové utkání v Plzni (1:1). Z nejrůznějších důvodů ale chybělo Slavii více než deset hráčů a na lavičku se tak dostala řada mladíků.

V zářijovém utkání v Rotterdamu inkasovali červenobílí ve 14. minutě a ani tentokrát neudrželi čisté konto dlouho. V 10. minutě po jejich rohovém kopu vyrazili domácí do brejku, Nelson přihrál Sinisterrovi, který se uvolnil na levé straně a ranou na přední tyč překonal brankáře Koláře.

Vzápětí mohl odpovědět Sor, ale obstřelem těsně minul. Po necelých 20 minutách mohl zvýšit Kökcü, po jehož střele zachránilo Pražany břevno. Malaciův pokus poté skončil těsně vedle a ve 30. minutě Kolář vyrazil střelu agilního Sinisterry.

V 41. minutě český šampion srovnal. Po akci středem hřiště přiťukl Traoré do pozice na hraně ofsajdu Olayinkovi, který neprotlačil na malé vápno zpětnou přihrávku, ale odražený míč už poté z úhlu procpal do sítě. Domácí marně reklamovali ofsajd, v Evropské konferenční lize není k dispozici videorozhodčí.

Dvě minuty po pauze měl velkou šanci Til, Kolář tečovanou střelu vyrazil jen s problémy. V 66. minutě postupoval ze strany sám na branku Sor, ale minul. Svého šestého gólu v jarní části evropských pohárů se však dočkal o minutu později, kdy po Schranzově přihrávce na malé vápno snadno doklepl balon do sítě.

Z vedení se nicméně druhý tým české ligy radoval jen necelých sedm minut. Střílený centr od střídajícího Desserse totiž trefil Senesiho a od jeho hrudi zapadl k tyči. Vzápětí ve velké šanci hlavičkoval vedle Olayinka.

V 86. minutě vítěz Poháru UEFA z roku 2002 dokonal obrat. K přímému kopu z úhlu se postavil Kökcü a střelou na přední tyč "nachytal" Koláře. Slávisté ale ještě dokázali srovnat. Už po vypršení avizovaného čtyřminutového nastavení se po rohu a velkém závaru zblízka prosadil Traoré. Všechny tři góly Pražanů v zápase dali afričtí hráči.

"Dalo by se říct, že jsem dal gól v poslední vteřině. Je pro nás důležitý, díky němu jsme remizovali. Všichni jsme šťastní," popsal Traoré. "Doma nás poženou naši fanoušci a bude se nám hrát lépe," doplnil defenzivní univerzál Tomáš Holeš.

Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha 3:3 (1:1)

Branky: 10. Sinisterra, 74. Senesi, 86. Kökcü - 41. Olayinka, 67. Sor, 90.+5 Traoré. Rozhodčí: Meler - Eyisoy, Uyarcan (všichni Tur.). ŽK: Trauner, Pedersen, Marciano, Senesi, Sinisterra - Olayinka, Talovjerov, Schranz.

Feyenoord: Marciano - Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia - Til (64. Toornstra), Aursnes, Kökcü (89. Hendrix) - Nelson (77. Džahánbachš), Sinisterra - Linssen (64. Dessers). Trenér: Slot.

Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Oscar - Talovjerov (66. Lingr), Holeš (90.+1 Madsen) - Schranz, Traoré, Olayinka (83. Tecl) - Sor. Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články