Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Payet si řekl o nominaci na gól roku, AS Řím opět prohrál na stadionu Bodö/Glimt

Fenomenální brankou se v úvodním čtvrtfinále blýskl záložník Marseille Dimitri Payet. Olympique i jeho zásluhou zvítězil nad PAOKem Soluň 2:1 a před odvetou v Řecku je v lepší pozici. Zaváhal naopak AS Řím. Svěřenci trenéra Josého Mourinha neudrželi poločasové vedení a nečekaně padli 1:2 s Bodö/Glimt, kometou soutěže z Norska. Leicester se rozešel s PSV Eindhoven 0:0.

Dimitri Payet z Marseille oslavuje gól v síti PAOKu
zdroj: REUTERS

Vítěz dvojzápasu Marseille - PAOK Soluň se utká s lepším z dvojice Feyenoord - Slavia a mezi nejlepší kvarteto má nyní blíže francouzský tým. Ústřední postavou úvodního měření sil byl domácí špílmachr Payet, který první gól připravil Gersonovi a druhý nádherným volejem po signálu z rohového kopu vstřelil sám.

Tři minuty po přestávce zvýšil naděje řeckého klubu před odvetou střídající El Kaddúrí, ale Marseille vítězství udržela a šestým triumfem v evropských pohárech v řadě vytvořila klubový rekord. Za týden jí ale nepomůže vyloučený střelec Gerson.

Bodö/Glimt na podzim v základní skupině deklasovalo AS na domácí půdě 6:1, v odvetě ve "věčném městě" remizovalo 2:2 a s favoritem neprohrálo ani první duel ve vyřazovací fázi. Římané přitom poprvé ve vzájemných zápasech vedli, ve 43. minutě se trefil Pellegrini.

Po změně stran však srovnal po nejistém zákroku gólmana Patrícia záložník Saltnes a norský mistr stejně jako v osmifinále proti Alkmaaru rozhodl v samém závěru. V 89. minutě si Vetlesen naskočil na přímý kop a hlavou dokonal obrat.

PSV Eindhoven potvrdil výbornou formu na hřišti Leicesteru a neprohrál 14. utkání v řadě. V největší šanci trefil domácí Barnes jen břevno.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské konferenční ligy:

Bodö/Glimt - AS Řím 2:1 (0:1)
Branky: 56. Saltnes, 89. Vetlesen - 43. Pellegrini.

Marseille - PAOK Soluň 2:1 (2:0)
Branky: 13. Gerson, 45. Payet - 48. El Kaddúrí. ČK: 90.+4 Gerson.

Leicester - PSV Eindhoven 0:0

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články