Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP v rychlostní kanoistice 2024

Nic se vlastně nezměnilo. Jedeme dál, řekl Trpišovský a těší se na vyprodaný Eden

Po bláznivé přestřelce a remíze 3:3 v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy v Rotterdamu s Feyenoordem si trenér Slavie Jindřich Trpišovský pochvaloval úroveň utkání. Byl rád, že jeho svěřenci po třetím inkasovaném gólu ještě dokázali zmobilizovat síly a v páté minutě nastavení srovnat. Věří, že domácí odveta za týden bude stejně atraktivní.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Feyenoord - Slavia Praha

"Z mého pohledu to byl skvělý zápas. Šest gólů, spousta šancí, výborné individuální výkony na obou stranách. Náš výkon byl dobrý, dali jsme tři góly a měli víc nebezpečných situací a dobrých přechodů do otevřené obrany. Na druhou stranu jsme pustili divné góly," citoval Trpišovského klubový web.

Jeho svěřenci nejprve v Rotterdamu rychle prohrávali, ale pak dokázali skóre otočit a vedli 2:1. Následně se povedl obrat třetímu týmu nizozemské ligy, hosté však z poslední akce po rohu srovnali díky gólu Ibrahima Traorého.

"Soupeř byl i díky atmosféře v ráži. Takže je super, že kluci na konci dokázali vynutit standardní situaci a dohrát to do gólu. Takže se vlastně nic nezměnilo a jedeme dál do dalšího zápasu. Bude se rozhodovat v našem domácím prostředí," poznamenal slávistický trenér.

Věří, že kulisa v Edenu může být pro odvetu velkou výhodou. "Víme, že bude vyprodáno. Pro všechny hráče to může být velká pomoc. Viděli jsme, co inkasovaný gól na 2:2 tady udělal se zápasem. Nebylo to pro kluky jednoduché, na hřišti se neslyšeli. Vidím v domácím prostředí výhodu. Budou tam fanoušci a užijí si to. Pevně doufám, že to bude stejně kvalitní utkání jako to první," prohlásil Trpišovský.

Ibrahim Traoré ze Slavie (uprostřed) oslavuje vyrovnávací gól v nastaveném čase
zdroj: REUTERS

Při vyrovnávacím zásahu Petera Olayinky na 1:1 v závěru první půle domácí marně reklamovali ofsajd, v Evropské konferenční lize není videorozhodčí. "Vliv na zápas to samozřejmě má. Nejsou přezkoumávání, takže utkání je plynulejší. Navíc se můžete opravdu hned radovat z gólu. Podíváte se na hlavního a pomezního rozhodčího a hned víte, jestli gól platí. Na emoce je to velká změna. Upřímně jsem ani nevěděl, proti čemu domácí protestují. A pokud tam něco bylo, tak se to vykompenzovalo u jejich druhého gólu," mínil Trpišovský.

Mrzela ho laciná třetí inkasovaná trefa z přímého kopu na přední tyč, brankáře Ondřeje Koláře ale nechtěl kritizovat. "Hlavně ta standardka byla úplně zbytečná. Co jsem mluvil s klukama, tak se tam rozestoupila zeď. Takový gól a z takové pozice jsme neměli dostat, na konci zápasu to strašně mrzí," doplnil kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články