Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jankto svým prvním gólem v ročníku zařídil důležitý lup Cagliari nad Empoli, Juventus padl v Neapoli

První brankou v ročníku italské ligy rozhodl český fotbalista jakub Jankto o výhře 1:0 Cagliari v záchranářském souboji na půdě Empoli. Svěřenci Claudia Ranieriho sice nadále zůstávají i po 27. kole na sestupové příčce, avšak bodově se vyrovnali Veroně, která doma porazila stejným výsledkem Sassuolo. Boloňa zvítězila v Bergamu 2:1 a pojistila si čtvrté místo. Fotbalisté druhého Juventusu prohráli na hřišti mistrovské Neapole 1:2. Vedoucí Inter Milán může mít na turínský klub náskok patnácti bodů, pokud v pondělí porazí Janov.

Fotbalisté italského klubu Cagliari
zdroj: Reuters autor: CIRO DE LUCA

Jako první pod Vesuvem zahrozil Juventus. Vlahovič postupoval sám na brankáře Mereta a dokázal jej lobem překonat, jeho pokus však skončil na pravé tyči. Do vedení tak šla tři minuty před přestávkou Neapol. Prosadil se Kvaracchelia a navázal na svůj výkon z minulého kola, kdy proti Sassuolu zaznamenal dvě branky a asistenci.

Juventus vyrovnal devět minut před koncem zásluhou Chiesy. V 87. minutě Osimhen nejprve neproměnil penaltu, ale jeho zaváhání z dorážky napravil Raspadori a vrátil vedení na neapolskou stranu.

Domácí dokázali vyhrát dvakrát za sebou poprvé od září a na domácím stadionu triumfovali nad "Starou dámou" popáté v řadě. To se Juventusu stalo poprvé od let 1960–1964, kdy pětkrát za sebou prohrál ve Florencii.

Cagliari díky Janktově brance z 69. minuty poprvé v sezoně zvítězilo venku. Empoli prohrálo poprvé po sérii šesti zápasů bez porážky, která přišla po lednovém angažmá trenéra Davide Nicoly. Díky němu se toskánský klub dostal ze sestupových pozic na 14. místo, ale na osmnácté má náskok pouhých dvou bodů.

Verona zvítězila po šesti zápasech a udržela se na nesestupové pozici. Hosté naproti tomu prohráli posedmé z uplynulých osmi utkání a na předposlední příčce nyní ztrácejí na svého přemožitele tři body. K úspěchu hostům nepomohl ani nově jmenovaný trenér Davide Ballardini. V 79. minutě rozhodl střídající polský útočník Šwiderski, jenž od ledna hostuje ve Veroně z Charlotte. V Serii A se zapsal mezi střelce poprvé.

V Bergamu platilo poločasové skóre 1:0 pro domácí po brance Lookmana. Svěřenci trenéra Thiaga Motty pak utkání otočili během čtyř minut. V 57. minutě proměnil pokutový kop Zirkzee a poté skóroval Fergsuon. Boloňa prodloužila vítěznou sérii na šest utkání, což se jí podařilo teprve potřetí v historii, přičemž oba další případy přišly v 60. letech minulého století.

Boloňa má nyní na pátý AS Řím náskok čtyř bodů, na šestou Atalantu ještě o bod více.

Italská fotbalová liga – 27. kolo:

Hellas Verona – Sassuolo 1:0 (79. Šwiderski), Empoli – Cagliari 0:1 (69. Jankto), Frosinone – Lecce 1:1 (45.+2 Chaddíra – 61. Krstovič z pen.), Bergamo – Boloňa 1:2 (28. Lookman – 57. Zirkzee z pen., 61. Ferguson), Neapol – Juventus Turín 2:1 (43. Kvaracchelia, 88. Raspadori - 81. Chiesa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články