Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

AC Milán dobyl Stadio Olimpico, Lazio dohrávalo v osmi hráčích. Venku uspěl i AS Řím

Šlágr 27. kola italské ligy vyzněl lépe pro třetí AC Milán, který zvítězil 1:0 na půdě osmého Lazia. Biancocelesti dohrávali po třech červených kartách v osmi hráčích. Soupeř pražské Slavie pro osmifinále Evropské ligy rozhodl o skalpu soupeře až díky brance střídajícího Noaha Okafora v 88. minutě. Dařilo se také AS Řím, jež vyhrálo v Monze 4:1, a v neúplné tabulce se posunulo na páté místo. Domácí našli přemožitele po pěti zápasech, z nichž čtyřikrát udrželi čisté konto.

Výměna názorů mezi Lucou Pellegrinim a Christianem Pulisicem v utkání Lazio Řím – AC Milán
zdroj: Reuters autor: Daniele Mascolo

Lazio hrálo v deseti od 57. minuty, kdy musel ze hřiště po druhé žluté kartě obránce Luca Pellegrini. Přesilovku ale AC Milán využil až v závěru poté, co se po čtvrt hodině na trávníku prosadil švýcarský útočník Okafor.

Ve vyhrocené koncovce nastavení pak rozhodčí ukázal červené karty za nesportovní chování ještě dalším dvěma hráčům domácích – pod sprchy museli předčasně Adam Marušič a Matteo Guendouzi.

AC Milán, který čeká první duel se Slavií ve čtvrtek, figuruje v tabulce na třetím místě o bod za Juventusem. Rossoneri ztrácí na vedoucího městského rivala Inter 13 bodů.

Monza proti AS Řím poprvé inkasovala sedm minut před poločasem a na Pellegriniho trefu navázal hned za čtyři minuty Lukaku. Třicetiletý belgický útočník vstřelil 10. gól v ročníku a pojedenácté v kariéře dal za jednu sezonu dvouciferný počet branek.

Po změně stran navíc skóroval podvanácté v sezoně jeho argentinský spoluhráč Dybala. Giallorossi mají dva alespoň desetigólové střelce poprvé od sezony 2016/17  tehdy nastříleli Džeko 29 a Salah 15 branek.

V závěrečné desetiminutovce ještě zvýšil z penalty Paredes a následně se o čestnou trefu soupeře postaral Carboni. Římané ztrácejí bod na Boloňu a sami mají stejný náskok před Bergamem. Oba konkurenti ale mají nedělní zápasy 27. kola k dobru.

Italská fotbalová liga – 27. kolo:

Lazio Řím – AC Milán 0:1 (88. Okafor), Udine  Salernitana 1:1 (45.+3 Kamara – 10. Tchaouna), Monza  AS Řím 1:4 (87. Carboni – 38. Pellegrini, 42. Lukaku, 63. Dybala, 82. Paredes z pen.), FC Turín  Fiorentina 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články