Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Juventus spasil gól v nastavení, AC Milán remizoval s Bergamem

Až díky gólu v páté minutě nastavení udolali fotbalisté Juventusu výsledkem 3:2 nováčka soutěže Frosinone. Rozhodl stoper Daniele Rugani. Turínský velkoklub zvítězil po čtyřech utkáních, přesto z druhého místa nadále ztrácí devět bodů na Inter Milán, který uspěl 4:0 v Lecce. Třetí AC Milán doma remizoval 1:1 s pátým Bergamem. Český záložník Jakub Jankto odehrál úvodní hodinu při remíze svého Cagliari 1:1 s obhájci titulu z Neapole.

Radost Juventusu
zdroj: Profimedia

V souboji Juventus – Frosinone padly čtyři góly už v úvodním dějství. Za domácí se dvakrát trefil útočník Vlahovič, s 15 zásahy druhý nejlepší kanonýr soutěže. Srbský útočník otevřel skóre ve třetí minutě a v 32. minutě srovnal na 2:2 po brankách Chaddíry a Brescianiniho.

V úplném závěru prodloužil Vlahovič centr po rohovém kopu a Rugani na zadní tyči rozhodl. "Stará dáma" porazila Frosinone i potřetí v sezoně, kromě prvního ligového duelu (2:1) zvládla i v lednu čtvrtfinále Italského poháru (4:0). Kouč Massimiliano Allegri pokořil hranici tisíce získaných bodů v Serii A, což se mu povedlo jako prvnímu trenérovi v historii.

Inter navázal na úterní triumf 1:0 v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid a zvítězil v desátém soutěžním utkání v řadě. Skóre otevřel po čtvrthodině střelou v pádu kapitán Martínez. V 54. minutě zvýšil Frattesi a stejný hráč záhy připravil Martínezovi 22. branku v ročníku. Argentinský mistr světa pokořil jako třetí cizinec hranici sta ligových branek za Inter a potřetí za sebou dal v sezoně Serie A více než 20 gólů. Na 4:0 upravil De Vrij.

AC Milán, který je soupeřem pražské Slavie v osmifinále Evropské ligy, vedl od třetí minuty po Leaově technickém obstřelu na zadní tyč. Krátce před poločasovou přestávkou srovnal z penalty Koopmeiners. Bergamo v lize nevyhrálo po pěti zápasech, AC nezdolalo tohoto soupeře potřetí za sebou.

Neapol remizovala 1:1 i ve druhém soutěžním utkání pod vedením kouče Calzony, stejným výsledkem skončilo i úvodní osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně. Obhájce titulu poslal do vedení v 65. minutě hlavou nigerijský kanonýr Osimhen, v šesté minutě nastavení ale srovnal po dlouhém nákopu za obranu Luvumbo. Neapol nevyhrála v lize potřetí za sebou a je devátá, předposlední Cagliari čeká na tříbodový zisk dokonce šest duelů.

Výsledky 26. kola italské fotbalové ligy

Sassuolo – Empoli 2:3 (54. Pinamonti z pen., 77. Ferrari - 11. Luperto, 64. Niang z pen., 90.+4 Bastoni), Salernitana – Monza 0:2 (78. Maldini, 83. Pessina), FC Janov – Udine 2:0 (36. Retegui, 40. Bani), Juventus Turín – Frosinone 3:2 (3. a 32. Vlahovič, 90.+5 Rugani - 14. Chaddíra, 27. Brescianini), Cagliari – Neapol 1:1 (90.+6 Luvumbo - 65. Osimhen), Lecce - Inter Milán 0:4 (15. a 56. Martínez, 54. Frattesi, 68. De Vrij), AC Milán - Bergamo 1:1 (3. Leao - 42. Koopmeiners z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články