Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Neapol ukončila třízápasové čekání na ligovou výhru, Inter vede ligu o dvanáct bodů

Mistrovská Neapol ukončila ve 21. kole sérii tří zápasů bez výhry v italské lize drtivým vítězstvím 6:1 v Sassuolu. Hattrick vstřelil Victor Osimhen, dvakrát se trefil Chviča Kvaracchelija. Inter Milán porazil Bergamo 4:0 a po osmém vítězství za sebou má na čele tabulky náskok 12 bodů před druhým Juventusem.

Victor Osimhen (vlevo) slaví gól
zdroj: Reuters autor: Ciro de Luca

Skvělou formu Interu v roce 2024 odneslo Bergamo, které přitom neprohrálo předchozích deset soutěžních zápasů a z toho osmkrát zvítězilo. Milánský tým získal už do poločasu dvoubrankové vedení díky Matteu Darmianovi a Lautaru Martínezovi a vykročil za jedenáctým vítězstvím za sebou ve všech soutěžích.

V druhém poločase nejlepší střelec soutěže Martínez neproměnil penaltu a nepřidal 24. gól sezony, ale Inter se přesto prosadil díky pohotové dorážce Federica Dimarca. Skóre uzavřel v 71. minutě hlavou Davide Frattesi a Inter tak vyhrál 4:0 stejně jako v předchozích zápasech proti Lecce a Salernitaně. Atalanta zůstala pátá dva body za čtvrtou Boloňou, jež drží poslední místo pro Ligu mistrů.

Sestupem ohrožené Sassuolo přitom nad favoritem od 17. minuty vedlo, nicméně na trefu Uroše Račiče zareagoval ve 29. minutě vyrovnáním Amir Rrahmani a zahájil kanonádu hostů. Nejlepší střelec minulé sezony Serie A Osimhen do přestávky zajistil Neapoli pohodlné vedení 3:1 a tři minuty po pauze po chybě domácích při rozehrávce zkompletoval hattrick. Gruzínec Kvaracchelija dalšími dvěma brankami stanovil konečné skóre.

Neapol, která z minulých tří ligových zápasů získala jen dva body, si díky první výhře pod trenérem Francescem Calzonou pojistila deváté místo v tabulce. Na šestý AS Řím, jenž drží poslední pohárovou příčku, ztrácí tým z oblasti pod Vesuvem čtyři body. Sassuolo je třetí od konce.

Italská fotbalová liga – 21. kolo:

Sassuolo – Neapol 1:6 (17. Račič – 31., 41. a 48. Osimhen, 51. a 75. Kvaracchelija, 29. Rrahmani), Inter Milán – Bergamo 4:0 (26. Darmian, 45.+1 Martínez, 54. Dimarco, 71. Frattesi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články