Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Horké přestupové léto začalo, zatím za posily zaplatil nejvíc Real Madrid

Přestupy, přestupy, přestupy. To je tradiční náplň letní přestávky fotbalových soutěží a někdy bývá hodně zajímavá. Evropský přestupový trh je krátce po otevření, ale dresy už vyměnilo přes 250 hráčů a mezi účty klubů proteklo přes dvě miliardy eur, což je v přepočtu přes padesát miliard korun.

Eden Hazard
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Zatím vede španělská La Liga, jejíž kluby už za přestupy utratily přes 680 milionů eur, o 200 milionů eur víc než druhá Bundesliga, a teprve třetí ve finančním žebříčku současných transferů je anglická Premier League. Ale do 8. srpna, kdy se teprve přestupové okno zavře, může být ještě všechno jinak, protože na ty největší přestupové pecky se pořád ještě čeká.

Pokud jde o kluby, podle španělského sportovního webu marca.es zatím nejvíc peněz do posil investoval Real Madrid. Ten přivedl z Chelsea za 100 milionů eur Edena Hazarda a ještě hráči dala 30 milionů za podpis, z brazilského FC Santos osmnáctiletého Rodryga Goese, z Porta dalšího Brazilce Edera Militaa, Srba Luku Joviče z Frankfurtu a francouzského obránce Ferlanda Mendyho z Lyonu. Sečteno, podtrženo: za 303 milionů eur.

Druhý je zatím ve finančním nákupovém žebříčku s částkou 118 milionů eur Bayern Mnichov, jenž zatím dal nejvíc za Lucase Hernandeze, který přišel z Atlética Madrid za 80 milionů eur. Třetím týmem nejvíce investujícím do posil je nyní Barcelona – ta už zaplatila 113 milionů.

Real teď ještě zkouší získat Paula Pogbu z Manchesteru United a údajně nabízí, že by součástí kontraktu mohl být i návrat Garetha Balea na britské ostrovy, ale vedení United už několikrát mělo jednání o odchodu své hvězdy odmítnout. Podobně je na tom Real se zájmem o Kyliana Mbappého z Paris St. Germain, jehož prezident Násir Chelajfí řekl, že Francouz není na prodej.

Barcelona doufá, že příští čtvrtek už bude hotov příchod Antoina Griezmanna z Atlética Madrid. Zatím to podle všeho vypadá, že Francouz přijde Barcu na 120 milionů eur (3,055 miliardy korun). Už v pátek fanoušci katalánského klubu na Camp Nou přivítají Frenkieho de Jonga - posilu z Ajaxu, a v pondělí nebo úterý se jim představí Neto, brazilský gólman, který přišel z Valencie.

Španělská média spekulují o tom, že vedení Barcelony se nyní může soustředit na získání svého bývalého hráče Neymara z Paris St. Germain. Ten je nyní zraněný, ale už prohlásil, že by se rád do Barcelony vrátil. Jenže přestup do Francie za 222 milionů eur (5,65 miliardy korun) z něho udělal nejdražšího fotbalistu světa a pařížský klub rozhodně nemíní prodělat.

Chelajfí pro odborný časopis France Football nedávno řekl, že už nechce vidět u hráčů žádné hvězdné manýry, které mnozí mají za zlé právě brazilské hvězdě. "Když budou mít jiný názor, dveře mají otevřené," naznačil šéf klubu.

Jenže háček je v tom, že se hovoří až o částce 300 milionů eur, která by umožnila Neymarovi, aby těmi dveřmi vyšel, a to je nejspíš hlavní problém, který se nyní mezi oběma kluby řeší. Barcelona už také prý zkoušela získat z Manchesteru United Pogbu a nabídnout jej PSG jako součást Neymarova transferu.

Takže - fotbalové léto budiž pochváleno. Ještě se máme na co těšit.

Zdroj
marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články