Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přestup roku potvrzen. Hazard mění Chelsea za Real Madrid

Několikatýdenní spekulace médií o stěhování Edena Hazarda do Realu Madrid jsou minulostí. Ofenzivní záložník se definitivně stane hráčem královského klubu, kam zamíří za 100 milionů eur (přes 2,5 miliardy korun) z Chelsea. Oficiální představení proběhne na stadionu Santiaga Bernabeua ve čtvrtek 13. června. Pro belgického reprezentanta je připravena pětiletá smlouva. 

Eden Hazard (vlevo) a Olivier Giroud s trofejí pro vítěze Evropské ligy
zdroj: PA autor: Adam Davy

O Hazarda, jehož smlouva v londýnském klubu měla vypršet příští rok v létě, projevil zájem po návratu na lavičku "bílého baletu" trenér Zinédine Zidane. A vysněnou posilu získal.

O přestupu osmadvacetiletého hráče se spekulovalo delší dobu. Už v říjnu držitel bronzu z loňského mistrovství světa prohlásil, že od dětství je jeho snem nastupovat za Real. Po finále Evropské ligy, ve kterém pomohl Chelsea k triumfu 4:1 nad Arsenalem dvěma brankami, připustil, že šlo pravděpodobně o jeho poslední zápas v dresu "blues".

Do Chelsea přišel Hazard v roce 2012 z Lille za 32 milionů liber (asi 921 milionů korun). Hned v první sezoně s týmem vyhrál Evropskou ligu, v dalších letech pak přidal i dvě mistrovské trofeje v Premier League a po jedné z Anglického a Ligového poháru. V uplynulé sezoně, v níž celek z Londýna skončil třetí, si připsal 16 gólů a 15 asistencí.

Pro Real se stal už třetí posilou, která má po nevydařené sezoně bez jediného vavřínu pomoci přebudovat tým. Vedení klubu už získalo obránce Édera Militaa z Porta, údajně za 50 milionů eur, a útočníka Luku Joviče z Eintrachtu Frankfurt (60 milionů eur). Před dotažením je dle médií i příchod brazilského útočníka Rodryga ze Santose.

Zdroj
chelseafc.com, realmadrid.com, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články