Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Přestupovou bitvu vyhrál Real. Bílý balet podepsal smlouvu s "japonským Messim"

Tohle jméno si zapamatujte. Takefusa Kubo, kterému se přezdívá "japonský Messi", by měl být další velkou fotbalovou hvězdou. Své kousky bude osmnáctiletý japonský záložník předvádět v dresu Realu Madrid. Španělský klub jej koupil z FC Tokio za dva miliony eur a zatím Kubu nechá hrát ve svém rezervním týmu.

Takefusa Kubo
zdroj: ČTK/AP/Uncredited

O Kuba se zajímaly i další velkokluby, například rival Barcelona nebo Paris St. Germain. "Je to technicky nadaný a nesmírně talentovaný záložník, který má úžasné vidění, rychlé nohy a tah na branku," uvedl madridský klub.

Kubo před pár dny debutoval v japonské reprezentaci a nyní je s ní v Brazílii na jihoamerickém šampionátu. Prošel přitom barcelonskou akademií, ale protože tehdy Barcelona byla v trestu za neoprávněné přestupy mladých fotbalistů, nemohla s ním podepsat smlouvu.

Staronový trenér Realu Zinédine Zidane ve snaze přebudovat po neúspěšné sezoně tým utratil za posily už zhruba 300 milionů eur (7,7 miliardy korun). Klub získal belgickou hvězdu Edena Hazarda, srbského útočníka Luku Joviče, francouzského obránce Ferlanda Mendyho a brazilskou dvojici Éder Miltao a Rodrygo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články