Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Je čas začít novou kapitolu. Věřím, že se potkáme v Lize mistrů, vzkázal Hazard fanouškům Chelsea

Nadšení ze stěhování do Madridu neskrýval, ale zároveň děkoval Chelsea. Eden Hazard po pátečním přestupu do Realu, který z něj udělal jednoho z nejdražších fotbalistů světa, prohlásil, že londýnský celek zůstane v jeho srdci a že bude vždy v prvé řadě hledat jeho výsledky. O angažmá v královském klubu však prý snil od dětství. Oficiální představení proběhne na stadionu Santiaga Bernabéua ve čtvrtek.

Eden Hazard z Chelsea se raduje z gólu ve finále Evropské ligy
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

"Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém životě. Snažil jsem se, aby to na mém výkonu nebylo znát. Posledních šest měsíců plných spekulací bylo obzvlášť těžkých," napsal Hazard na Facebook a dodal: "Miloval jsem každý okamžik v dresu Blues, zvláště fanoušky. Ale je čas začít novou kapitolu. Věřím, že se potkáme v Lize mistrů."

I Chelsea poděkovala Hazardovi za sedmileté působení na Stamford Bridge, během kterého přispěl Belgičan k zisku šesti trofejí a ve 352 zápasech nastřílel 110 gólů. 

Podle španělského tisku inkasuje klub z anglické metropole za svou hvězdu 100 milionů eur, tedy více než 2,5 miliardy korun, což Hazarda řadí na osmé místo v pořadí nejdražších fotbalistů všech dob. S případnými bonusy za výsledky to může být ještě dalších 50 milionů eur. Polepší si i sám hráč, jenž uzavřel pětiletou smlouvu. Plat z Chelsea, deset milionů liber ročně, se mu dle dostupných zdrojů zdvojnásobí.

V Realu bude nosit dres s číslem sedm, které bylo v minulosti vyhrazeno největším hvězdám "bílého baletu", jakými byli Raúl nebo Cristiano Ronaldo. V minulé sezoně nosil sedmičku krátce Mariano, ale teď ji přenechal belgické posile. V Chelsea hrával Hazard s desítkou, ale tu má na San Bernabéu aktuální držitel Zlatého míče Luka Modrič.

Zdroj
ČTK, chelseafc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články