Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hořava se stává specialistou na Karvinou, Slezanům nastřílel už pět gólů

Plzeňský záložník Tomáš Hořava dvěma góly rozhodl o výhře 2:0 nad Karvinou, a protože ve čtyřech vzájemných prvoligových zápasech nastřílel už pět branek, začíná se cítit jako specialista na slezského soupeře. Devětadvacetiletého fotbalistu těší, že Viktoria má šanci oslavit mistrovský titul už v příštím kole na hřišti pražské Slavie.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Říkal jsem si, že se mi na Karvinou daří, po tomto zápase už to vypadá, že asi specialista jsem. Dali jsem jim pět gólů. Cítil jsem se nějak vnitřně dobře a napadalo to tam. Osobního v tom určitě nic není," řekl Hořava.

Zopakoval svůj výkon z předloňského vzájemného duelu, ve kterém doma rovněž dvěma trefami zařídil výhru 2:0, v Karviné skóroval i loni na jaře při triumfu 3:2.

Hořava nejprve ve 39. minutě otevřel skóre povedenou střelou k tyči, v první minutě nastavení pak přidal pojistku po přehození brankáře Patrika Le Gianga.

Předtím však hosté úplně přestali hrát, protože asistent rozhodčího nejprve zřejmě chybně odmával ofsajd Tomáše Chorého, ale protože se plzeňský útočník nezapojil do hry, hlavní sudí situaci pustil a gól uznal.

"Já nabíhal z hloubi pole a věděl, že určitě nejsem v ofsajdu. Řval jsem na Chorase, ať odběhne. On se za tím pořád nějak hnal a nakonec uhnul, i když údajně ani on nebyl v ofsajdu. Já pokračoval ve hře, rozhodčí nepískal a zakončil jsem to," popsal gól plzeňský středopolař.

Měl radost, že Plzeňští v jarní části sezony doma na pátý pokus v lize vyhráli. "Trošku jsme si prodloužili zimní spánek. Je důležité, že jsme první, máme dobrý náskok a máme to ve svých rukách," uvedl Hořava.

Viktoria vede tabulku o deset bodů před druhou Slavií, která má k dobru domácí utkání se Slováckem. Západočeši se mohou stát mistry už za týden v Edenu.

"Je to hodně lákavé. Už před zápasem s Karvinou jsme věděli, že pokud ho zvládneme vítězstvím, ta možnost tady bude. Jedeme na Slavii s tím, že můžeme vyhrát titul, to je hodně motivující," prohlásil bývalý hráč Olomouce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články