Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hašek: Hráče srazily zbytečné góly po vlastních chybách

Piatra Neamt (Rumunsko) - Trenér fotbalistů Sparty Martin Hašek přiznal, že ho výkon týmu při prohře 0:2 s FC Vaslui ve 4. předkole Evropské ligy zklamal. Nepovedený zápas si vysvětluje tím, že hráče srazily zbytečné góly po vlastních chybách. Zároveň se zlobil na brankáře Jaromíra Blažka, že špatně odhadl své zranění a nenechal se ihned vystřídat. Stále však věří, že Sparta v odvetě může postoupit.

Ilustrační foto

"Nepřijeli jsme sem s tím, že prohrajeme 0:2, proto jsme hodně zklamaní. Není to dobrá výchozí pozice do odvety, ale stále je to jen poločas," uvedl Hašek. "Dostali jsme se do pozice, ve které jsme nechtěli být. Soupeř může přijet jen bránit v hlubokém bloku. Ale v našich silách je, abychom odvetu zvládli tak, že budeme slavit postup," dodal.

Sparta dosud vyhrála všech pět soutěžních zápasů v sezoně, dnes však především v první půli propadla. "Bylo to o těch zbytečných gólech. Oba góly jsme si dali sami. To byla tvrdá rána do vazu. Když rychle inkasujete po vlastní chybě, chvíli trvá, než se tým vzpamatuje. A když do toho přišel druhý vlastní gól, s hráči to zamávalo," přiznal Hašek. "Se stavem 0:1 by se rychle vypořádali, ale ten druhý gól byla velká rána," dodal.



Druhý gól přišel po hrubé chybě Blažka, který si srazil míč do branky. "Jsem přesvědčen, že normálně by se mu to nestalo, ale ukázalo se, že jeho zdravotní problémy po srážce při prvním gólu byly větší, než si sám myslel," popsal Hašek, který proto Blažkovi vyčítá hlavně to, že se nenechal hned vystřídat. "Sám řekl, že chce hrát. Špatně odhadl svůj stav," uvedl Hašek.

Ve druhé půli sice prý viděl lepší výkon svého týmu, ale přesto to bylo málo. "Hráči se snažili, ale snaha byla málo. Souhlasím s tím, že jsem od týmu očekával lepší odpověď na to, co se dělo v první půli. Věřím, že v odvetě to ale napravíme," uzavřel Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články