Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Hašek se v Rumunsku cestou na stadion bál

Piatra Neamt – Šedesátikilometrovou vzdálenost mezi hotelem v Bacau a stadionem v Piatra Neamt, kde ve čtvrtek odehrají duel 4. předkola Evropské ligy s FC Vaslui, nepovažovali fotbalisté Sparty za větší problém. Dnes se ale při prvním přesunu na trénink přesvědčili o opaku. Trenér Martin Hašek s trochou nadsázky prohlásil, že ho cesta autobusem po rumunských silnicích vyčerpala a že se v některých chvílích dokonce bál o život.

Martin Hašek, trenér Sparty
zdroj: ČTK autor: ČT24

"Musím říct, že je to jiné cestování než u nás doma. Jsem z té cesty vyčerpaný a není mi dobře," líčil Hašek na tiskové konferenci. "Rozhodně se netěším na to, že to budu muset absolvovat znovu na zápas a pak i na letiště," přiznal. Problém byl zejména v tom, že seděl na předních sedadlech, a měl tak přehled o tom, co se na silnici děje. Sledoval tedy, jak policejní doprovod vytlačuje auta ze silnice, a to i vozidla v protisměru. Nebo jak autobus musí objíždět koňské povozy a chodce s vozíky.

"Policejní doprovod byl hodně agresivní. Ani půl hodiny po té cestě jsem se úplně nevzpamatoval. Bylo tam mnoho okamžiků, kdy jsem si myslel, že to skončí nehodou a mojí smrtí, protože jsem se nemohl připoutat," vyprávěl Hašek. Nejhorší prý pro něj ale bylo neustálé troubení řidiče. "Troubil úplně na každého. A to ne jednou, ale snad osmkrát. Přitom úplně zbytečně. Ještě teď mě z toho třeští hlava. Budeme si s ním muset promluvit, aby tolik netroubil," dodal Hašek. 

Na rozdíl od něj hráči špatné dojmy z cesty nevnímali. Jejich místa jsou totiž vzadu, a tak nemají takový přehled o dění na silnici. "Takže to na ně snad nebude mít směrem k utkání žádný vliv. A my trenéři se s tím budeme muset vyrovnat," doplnil Hašek, jehož slova potvrdil i záložník Libor Sionko. "Komplikace ta cesta nebude. V autobusu máme pohodlí a dá se to vydržet," řekl sparťanský záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články