Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Sparta chce v Rumunsku vykročit za postupem

Piatra Neamt (Rumunsko) - Před fotbalisty pražské Sparty je poslední překážka na cestě do hlavní soutěže Evropské ligy. Dnes se představí v úvodním duelu 4. předkola na půdě rumunského FC Vaslui, kde chtějí potvrdit formu z úvodu sezony, v níž zatím všechny soutěžní zápasy vyhráli. Šestá výhra by jim minimálně výrazně otevřela dveře do jedné z dvanácti základních skupin. Z utkání přineseme od 18:00 textový on-line přenos.

Ilustrační foto

Sparta uspěla v obou zápasech 3. předkola Evropské ligy se Sarajevem při celkovém skóre 9:1. V lize pak porazila České Budějovice, Jablonec i Slovácko. "S výkony můžeme být spokojeni. Jediné, co nám schází, je větší produktivita," míní trenér Martin Hašek především s ohledem na duely s Jabloncem (2:1) a na Slovácku (0:2), v nichž soupeř bojoval do úplného závěru.

V nadcházejícím souboji se Sparta může opřít o znalosti soupeře díky asistentovi Aleši Jindrovi, který v Rumunsku působil, a také stoperu Erichu Brabcovi, jenž proti Vaslui nastoupil před třemi roky v dresu Slavie a gólem pomohl k postupové remíze 1:1. "Byl to nepříjemný soupeř. Dobře si ty souboje i s odstupem vybavuju. Ani teď to nebude žádná procházka," řekl Brabec. "Mají pořád stejného a hodně impulzivního trenéra. Je to tým s typickým rumunským rukopisem. Jejich hru navíc oživují Jihoameričané a
Afričané. Ale v našich silách je jít přes ně dál."



FC Vaslui vstoupil do sezony rozpačitěji než Sparta. Ve třetím předkole Ligy mistrů nestačil na Twente Enschede po výsledcích 0:2 a 0:0 a v lize prohrál 0:3 s Rapidem Bukurešť, uhrál bezbrankovou remízu s Ploještí, ale v sobotu již přehrál Condordii Chiajna 3:0. Dočkal se tak první výhry, ale tvrdě za ní zaplatil, když se v utkání zranil brazilský záložník Wesley. Největší hvězda týmu a třetí nejlepší střelec minulé sezony rumunské ligy zřejmě přijde o oba duely se Spartou. Do prvního nezasáhne určitě, protože je v disciplinárním trestu za žluté karty.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Vaslui - Sparta

Hlavní ofenzivní oporou Vasluie měl být brazilský útočník Adaílton, který má za sebou angažmá v Parmě, PSG, Veroně, Janově či Boloni. Ani on však dnes nenastoupí, jelikož se zranil. "Je to pro nás hodně nepříjemné. Máme celkem osm zraněných, ale bez těchto dvou hráčů to pro nás bude těžké," přiznal trenér Viorel Hizo.

FC Vaslui doma v evropských pohárech ještě nikdy neprohrál. V posledních dvou případech hrál 0:0 s Lille a Twente. Oba soupeři se potkali na červencovém soustředění v Rakousku a vzájemný zápas skončil remízou 1:1. Celkem se české kluby s těmi rumunskými utkaly v pohárové Evropě devatenáctkrát. Pětkrát vyhrál rumunský tým a osmkrát český. Již sedm utkání za sebou český tým na rumunské půdě neprohrál, pětkrát z toho byla remíza.

Předpokládané sestavy: Vaslui: Černiauskas - Balace, Farkaš, Balaur, Jovanovič - Gerlem, Costin - Neagu, Zmeu, Sanmartean - Temwanjera. Sparta: Blažek - Vidlička, Zápotočný, Řepka, Pamič - Hušek - Sionko, Vacek, Matějovský, Juhar - Kweuke.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články