Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ferguson: Jen nakopávali balóny, my byli fotbalovější

Manchester – Špatně trávil trenér Manchesteru United Alex Ferguson porážku v úvodním kole anglické Premier League. Evertonu jeho svěřenci podlehli po gólu hlavního hrdiny zápasu Marouana Fellainiho 1:0 a skotský trenér se s výsledkem jen těžko smiřoval. Přestože většina novinářů byla unešená hrou a množstvím šancí Evertonu, Ferguson bez ostychu prohlásil, že jeho Manchester byl lepším týmem. Nekonalo se ani velké představení ostře sledované posily United Robina van Persieho, který utkání dokonce začal jen na lavičce a na hřiště se podíval až 22 minut před koncem.

Nejsledovanější postavy utkání - van Persie a Fellaini
zdroj: Getty Images

Zatímco komentátoři serveru BBC se rozplývají jak nad výkonem Marouana Fellainiho, pro kterého to prý byl nejlepší zápas v dresu Evertonu, tak nad předvedenou hrou týmu v modrých trikotech, Ferguson má jiný názor. "Fellaini je vytáhlý mládenec a oni na něj nakopli míč. To bylo všechno. My jsme byli fotbalovější," prohlásil.

Skot si také stěžoval na rozhodčího Andreho Marrinera, který prý pomohl domácím. "Dannyho Welbecka tam strčili, když šel do vápna. To byl důležitý moment. Je to těžké, když tu diváci celou dobu ovlivňují rozhodčího. Pak to máte komplikované," uvedl Ferguson.

Když přišla řeč na nevyužitý potenciál nové útočné hvězdy United, Robina van Persieho, zamířil už Ferguson s kritikou i do vlastních řad. "Hráli jsme moc okolo něj. Chyběly tam průniky. Když máte v týmu Robina, je potřeba využít jeho schopností proti stoperům. To se nám nepovedlo," uvedl skotský trenér.

Robin van Persie a Wayne Rooney
zdroj: EPA autor: Peter Powell

Naopak pro Everton to byl až překvapivě vyvedený večer. Doma dokázal porazit United teprve počtvrté v dosavadních jedenadvaceti vzájemných ligových zápasech. "Myslím, že s námi dneska nikdo nepočítal. O nás se nepsalo," řekl spokojený trenér David Moyes po zápase. "Hodně lidí zapomnělo, že Everton není špatný a v Goodison Parku se tak snadno nevyhrává," prohlásil Moyes, jenž vyšel překvapivě vítězně z duelu skotských trenérů.

A chválil hrdinu zápasu Fellainiho, který nastoupil netradičně prakticky na hrotu útoku Evertonu. "Byl skvělý, věděli jsme, že tohle umí. United chyběli stopeři a měli problémy," řekl kouč Evertonu. "Je to radost vyprovodit naše fanoušky domů z prvního zápasu sezony s výhrou a ne s depresí jako obvykle na začátku ligy," radoval se obránce Phil Jagielka.

Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články