Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Robin van Persie přestupuje do Manchesteru United

Manchester – Po týdnech spekulací je přestupová sága kolem Robina van Persieho u konce. Devětadvacetiletý nizozemský útočník, jenž na konci sezony odmítl podepsat novou smlouvu s Arsenalem, přestoupí do Manchesteru United, kde by měl ve čtvrtek podstoupit zdravotní prohlídku a doladit detaily smlouvy. Manchester by měl za nizozemského střelce zaplatit 24 milonů liber, tedy 770 milionů Kč.

O Nizozemce stálo hned několik dalších špičkových klubů. Kromě United i druhý manchesterský klub City a italský Juventus.

O přestupu se mluvilo od konce sezony, kdy Persie oznámil, že nehodlá prodloužit smlouvu s Arsenalem, která mu měla vypršet v červnu 2013. "Mám za sebou skvělý rok. Ale mým snem je vyhrávat trofeje," prohlásil Persie po sezoně, v níž se stal s třiceti góly nejlepším střelcem Premier League a v níž získal ocenění pro nejlepšího fotbalistu ligy od hráčů i novinářů. Manažer kanonýrů Arséne Wenger však o prodeji dlouho nechtěl slyšet ani slovo a jakékoliv přestupové spekulace odmítal.

V posledních dnech však začaly prosakovat informace o tom, že Arsenal jedná s Manchsterem United. Jediný problém, v kterém se kluby rozcházely, byla výše odstupného. Ta nakonec činí 24 milionů liber a posila by měla v novém působišti podepsat čtyřletou smlouvu.

Persie přestoupil do Arsenalu z Feynoordu v roce 2004 za pouhých pět milionů liber a v týmu kanonýrů se vypracoval v jednoho z nejlepších útočníků světa. Celkově v dresu Arsenalu vsítil 132 gólů, se kterými je osmým nejlepším střelcem londýnského celku v historii.

Zdroj
ČT sport, http://www.manutd.com/, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články