Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

West Ham se Součkem začal osmifinále Evropské ligy porážkou. Barcelona jen remizovala

Fotbalisté West Hamu se z úvodního utkání osmifinále Evropské ligy vrací zklamaní. Londýnský celek v sestavě s Tomášem Součkem prohrál na půdě Sevilly 0:1. Barcelona doma nečekaně jen remizovala 0:0 s Galatasarayem Istanbul. Leverkusen bez útočníka Patrika Schicka prohrál v Bergamu 2:3. Ve středu se naopak hostům dařilo. Lyon zvítězil v Portu 1:0 a venku vyhrál i Frankfurt, který zdolal Betis Sevilla 2:1.

V úvodní půlhodině si v Seville oba týmy vytvořily dobré šance, domácí několikrát podržel gólman Bunú. V 60. minutě Acuňa ze standardní situace nacentroval do šestnáctky na Munira a marocký reprezentant se blýskl výstavním halfvolejem.

West Ham mohl vyrovnat, ale Lanziniho střelu na poslední chvíli zablokoval sevillský kapitán Navas. Rekordní šestinásobní vítězové Evropské ligy tak v soutěži neprohráli ani osmý duel s anglickými soupeři.

Barcelona na stadionu Camp Nou nepotvrdila roli velkého favorita. Domácí vychytal brankář Peňa, který v Galatasarayi hostuje právě z katalánského celku. Frenkie de Jong v 75. minutě zblízka trefil tyčku hostující branky. Krátce poté na druhé straně Gomisův gól neplatil kvůli ofsajdu.

Leverkusen, jehož nejlepší střelec Schick se vrací do tréninku po zranění lýtka, v 11. minutě poslal do vedení Aránguiz. Atalanta mezi 23. a 25. minutou otočila skóre po trefách Malinovského a Muriela. Kolumbijský útočník krátce po změně stran přidal svůj druhý zásah. Po hodině hry porážku hostů zmírnil Diaby.

Rangers v Glasgow porazili Crvenou Zvezdu Bělehrad 3:0 a vytvořili si komfortní náskok do odvety. Během úvodní čtvrthodiny skórovali Tavernier z penalty a Morelos, zkraje druhé půle přidal třetí domácí gól Balogun.

Braga s českým brankářem Lukášem Horníčkem na lavičce doma vyhrála nad Monakem 2:0. Už ve třetí minutě se prosadil Ruiz, jeho náhradník Vítor Oliveira těsně před koncem zápasu přidal pojistku.

O triumfu Lyonu rozhodl v 59. minutě Lucas Paquetá střelou k tyči po akci Toka Ekambiho a Dembélého. V páté minutě nastavení vyrovnal Mbemba, ale branka Porta po zásahu videorozhodčího neplatila kvůli ofsajdu. Předtím rozhodčí Sánchez po kontrole u videa odvolal také penaltu pro domácí. Lídr portugalské ligy prohrál poprvé po 18 soutěžních duelech.

V Seville padly všechny góly v úvodních 32 minutách. Eintracht poslal do vedení Kostič, jenž zřejmě nepovedeným centrem překvapil brankáře Brava. Betis srovnal přesnou Fekirovou ranou, krátce nato ale chybu domácí obrany potrestal Kamada po Lindströmově přihrávce. Frankfurtský náskok v 52. minutě nenavýšil Borre, který zahodil penaltu. Betis nezvítězil v pátém soutěžním zápase po sobě.

Výsledky úvodních zápasů osmifinále fotbalové Evropské ligy

FC Sevilla - West Ham United 1:0 (0:0)

Branka: 60. Munir.

Betis Sevilla - Eintracht Frankfurt 1:2 (1:2)

Branky: 30. Fekir - 14. Kostič, 32. Kamada.

FC Porto - Olympique Lyon 0:1 (0:0)

Branka: 59. Paquetá.

FC Barcelona - Galatasaray Istanbul 0:0

Bergamo - Leverkusen 3:2 (2:1)

Branky: 25. a 49. Muriel, 23. Malinovskij - 11. Aránguiz, 63. Diaby.

Braga - Monako 2:0 (1:0)

Branka: 3. Ruiz, 89. V. Oliveira.

Glasgow Rangers - Crvena zvezda Bělehrad 3:0 (2:0)

Branky: 11. Tavernier z pen., 15. Morelos, 51. Balogun.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články