Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Neporažený Linec trápí neproměňování šancí. Trenér před Slavií využil i poznatků od Twardzika

Linec, tým dvou tváří. Zatímco v domácí soutěži obsadil až osmé místo a čeká ho nadstavbová skupina o udržení, v Evropské konferenční lize byl na podzim nejlepším celkem ze všech skupin. V tomto pohárovém ročníku ještě neprohrál. Trenér Andreas Wieland při přípravě na čtvrteční utkání osmifinále proti Slavii využil i poznatků českého obránce Filipa Twardzika, který působí v týmu LASK od ledna. Osmatřicetiletý kouč očekává od soupeře velmi ofenzivní hru a doufá, že jeho svěřenci zlepší koncovku. Přímý přenos utkání Slavia - Linec sledujte ve čtvrtek od 18:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský bude muset proti Linci sáhnout do sestavy Slavie

"S Filipem jsme se samozřejmě bavili a probírali jsme některé hráče Slavie. Jako Čech zná českou ligu velmi dobře. Hrál v minulosti za Karvinou. A koneckonců Karviná teď na začátku jarní sezony byla posledním týmem, kterému se podařilo Slavii porazit," řekl Wieland. "A jestli Filip zítra nastoupí od začátku? To se musíte nechat překvapit," doplnil s úsměvem.

"Naše výkony v posledních zápasech byly velmi dobré. Problém, který se u nás neustále opakuje, je neproměňování šancí. Tak tomu bylo například v posledním ligovém zápase, který jsme prohráli 0:1. V tomhle se musíme zlepšit," uvedl Wieland.

"Celý klub se na zápasy se Slavií velmi těší, osmifinále je pro nás něco mimořádného. Myslím, že v těch minulých letech zanechal Linec v Evropě poměrně výraznou stopu. V Evropské konferenční lize jsme zatím měli velmi dobré výsledky, zároveň ale víme, že nás čeká velmi silný soupeř, který je favoritem," poznamenal kouč rakouského celku.

Slavia na něj v posledních zápasech zapůsobila. "Viděli jsme jejich derby se Spartou nebo předchozí zápasy v Evropské konferenční lize proti Fenerbahce. Čekáme, že Slavia bude hrát stejně. Že se bude snažit o vysoký presink, bude hrát rychle dopředu. Na to se musíme připravit. Jsou také dobří v soubojích. Chceme uhrát dobrý výsledek a vytvořit si výhodnou pozici do odvety," uvedl Wieland.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články