Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Vzadu hrát na nulu a nějaký gól dát, ve Skotsku to bude hukot, říká Šulc

Nedostat gól a nějaký dát. S tím půjde do zápasu 4. předkola Evropské ligy se skotským Heart of Midlothian plzeňský ofenzivní univerzál Pavel Šulc. Ten doufá, že fotbalisté Plzně pojedou k odvetě do Skotska s nadějným náskokem. Zkušenosti s ostrovním fotbalem třiadvacetiletý český reprezentant má ze souboje s The New Saints před třemi lety. Tehdy Viktoria velšského outsidera vyřadila až po penaltách.

Pavel Šulc v dresu Viktorie Plzeň
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

Šulc a jeho spoluhráči viděli nedávný zápas úvodního kola skotské ligy, v němž Hearts hráli s favorizovanými Rangers bez branek. Zápasy na britských ostrovech jsou podle něj vždy náročné.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Šulc: Chceme zase o krok výš

"Získat náskok před odvetou je důležité. Ve Skotsku to bude hukot, fanoušci jsou tam skvělí, takže nás čeká náročná odveta. Doma to musíme zvládnout hlavně s nulou vzadu a pokud se to povede, vstřelit nějaký gól," uvedl Šulc.

Když působil v reprezentaci do 21 let, o zápasy se Skotskem kvůli zranění přišel. Ostrovní fotbal má spojený především s 3. předkolem Konferenční ligy před třemi lety. Plzeň na stadionu The New Saints prohrála 2:4, nečekaný debakl zmírnila až dvěma góly v závěru. Doma musela otáčet skóre a nakonec po výhře 3:1 postoupila díky penaltovému rozstřelu.

Šulc nastoupil v obou utkáních v základní sestavě. "Skotské hráče vůbec nemám načtené, ale hráli jsme proti TNS. Zápas tam nedopadl dobře, naštěstí jsme to pak zvládli. A pokud jde třeba o anglickou reprezentaci, to je proti nám úplně jiný level," srovnal úroveň účastník letošního mistrovství Evropy v Německu.

Očekává, že Hearts mohou být podobným týmem jako mužstvo z Walesu. "Kvalita soupeře bude určitě vyšší, než byl TNS. Utkání bude fyzicky náročné, hodně o běhání. Trenér říká, že s evropskou intenzitou. S Rangers hráli nahoru dolů, podobný styl jako TNS, ale s větší kvalitou," mínil hráč, který má v české lize bilanci 145 zápasů a 31 gólů.

Západočeši mají sebevědomí, což je vidět i na vydařeném startu do sezony. V sedmi soutěžních duelech nového ročníku ještě neprohráli a šestkrát zvítězili. Už mají jistou minimálně účast v hlavní fázi Konferenční ligy, v níž v minulé sezoně došli až do čtvrtfinále.

"Asi se nám do toho půjde s čistší hlavou, ale všichni se chceme posunout o stupínek výš do Evropské ligy. V nejhorším tam máme aspoň Konferenční ligu," prohlásil rodák z Karlových Varů.

Hearts naopak v součtu s přípravou vyhráli jediný z posledních dvanácti zápasů a od poloviny května osmkrát po sobě nezvítězili. "Zápasy v evropských pohárech jsou jiné, s větší motivací hráčů, kteří se chtějí ukázat. Poslední výsledek nesmíme moc brát v potaz, je třeba hrát na doraz a soupeře nepodcenit," dodal Šulc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články