Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň využila možnost odložit si zápas kvůli předkolu evropského poháru, s Olomoucí bude hrát později

Utkání 6. kola první ligy mezi Plzní a Olomoucí se neodehraje v původním termínu příští neděli, ale až později. Západočeši si duel nechali odložit kvůli účasti v závěrečném 4. předkole Evropské ligy. Informovala o tom Ligová fotbalová asociace (LFA), která v Česku řídí profesionální soutěže. Náhradní termín zatím neurčila.

Lukáš Hejda při představování nových dresů Viktorie Plzeň
zdroj: x.com/FC Viktoria Plzeň

Účastníci závěrečného předkola evropských pohárů mají od minulé sezony možnost odložit si mezi úvodním utkáním a odvetou zápas domácí soutěže. Podle řádů k tomu na rozdíl od dřívějších předkol nepotřebují souhlas soupeře.

Viktoria ve čtvrtek rozehraje 4. předkolo Evropské ligy domácím duelem proti skotským Hearts a k odvetě venku nastoupí o týden později. Západočeši využili možnosti během play-off pohárů nehrát domácí soutěž už podruhé, loni si nechali kvůli účasti v Konferenční lize odložit zápas v Mladé Boleslavi rovněž v 6. kole.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Viktoria Plzeň – Kryvbas Kryvyj Rih

Utkání se musí sehrát v nejbližším možném volném termínu, který nebude kolidovat s mezinárodním kalendářem a domácím pohárem, nejpozději však do konce roku. Možnost odložit si zápas 6. kola mají i další tři čeští účastníci závěrečného 4. předkola. Pražská "S" čeká boj o Ligu mistrů, Mladou Boleslav pak o Konferenční ligu.

V této sezoně zatím LFA odložila kvůli evropským pohárům jedno utkání. Ostravský Baník před necelými dvěma týdny nehrál v neděli 4. srpna slezské derby v Karviné, neboť následně hned v úterý zamířil ke středečnímu úvodnímu duelu Konferenční ligy do Kodaně proti tamnímu FC. Zápas se nakonec odehraje 28. srpna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články