Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Budějovický kapitán Havel odchází do Teplic, Plzeň pustila Metsoka do Slovanu

Rošády v první fotbalové lize pokračují. Plzeň poslala do Slovanu Bratislava útočníka Idjessiho Metsoka z Toga a Teplice získaly z Českých Budějovic kapitána jihočeského týmu Lukáše Havla.

Lukáš Havel přestoupil z Budějovic do Teplic
zdroj: dynamocb.cz

Osmadvacetiletý stoper, který strávil v Českých Budějovicích celou kariéru, podepsal v Teplicích smlouvu na dva roky.

"O Lukáše jsme měli zájem už na začátku přestupního období, kdy jsme po odchodu Štěpána Chaloupka hledali zkušenou posilu do středu obrany. Tehdy jsme se nedohodli. V minulých týdnech jsme řešili různé varianty, při naší aktuální rozsáhlé marodce jsme ale museli jednání zintenzivnit," řekl sportovní ředitel teplického klubu Štěpán Vachoušek.

Havel přestupuje poprvé. Českobudějovický rodák je odchovancem Dynama a odehrál za něj více než dvě stovky soutěžních utkání. V nejvyšší soutěži odehrál 132 zápasů a dal 14 branek. V nové sezoně, ve které Jihočeši stále čekají na první body, nastoupil čtyřikrát.

"Cítili jsme, že Lukáš, který tady strávil celou svou kariéru, potřebuje nový impulz. I on sám nám řekl, že by si to rád zkusil někde jinde. Byl tu mnoho let, už od přípravky. Proto jsme mu dali svolení k přestupu a popřáli mu hodně štěstí," uvedl trenér Dynama František Straka.

Jen půl roku strávil ve Viktorii Plzeň dvaadvacetiletý tožský fotbalista Metsoko a odchází hostovat ve Slovanu Bratislava, součástí dohody je opce na přestup.

Metsoko přišel do Plzně v únoru z druholigového Vyškova a v deseti soutěžních utkáních vstřelil dvě branky. Do sestavy se ale natrvalo neprosadil a v novém ročníku zasáhl do jediného zápasu.

"Idjessi u nás v tuto chvíli neměl takové herní vytížení, jaké by si představoval. Domluvili jsme se tedy na jeho hostování. Odchází do kvalitního klubu, který bude hrát evropské poháry. Přejeme mu, aby se mu na Slovensku dařilo," uvedl sportovní ředitel plzeňského klubu Daniel Kolář.

Odchovanec francouzského Auxerre si může se slovenskými šampiony zahrát Ligu mistrů. Slovan je stejně jako pražské týmy Sparta a Slavia ve 4. předkole milionářské soutěže, v němž ho čeká dánský Midtjylland.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články