Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Další Kloppovo finálové zklamání. Bůh neplánuje moje porážky, říká trenér Liverpoolu

Basilej - Už páté finále v řadě prohrál jako trenér Jürgen Klopp. Jeho čerstvý neúspěch přišel s Liverpoolem, který přitom proti Seville začal výborně a vedl po poločase 1:0. Jenže smršť tří branek po změně stran přinesl španělskému celku už třetí titul v Evropské lize v řadě. A Liverpool kvůli tomu bude v příští sezoně bez evropských pohárů.

Jürgen Klopp
zdroj: Reuters autor: ARND WIEGMANN

Před čtyřmi lety Klopp s Dortmundem získal Německý pohár, ale z následujících finálových bitev odešel poražen. V Lize mistrů podlehl Bayernu (2013), v domácím poháru opět mnichovskému týmu (2014) a Wolfsburgu (2015). A letos v únoru už s Liverpoolem nestačil v anglickém Ligovém poháru na Manchester City.

"Myslím, že Bůh neplánuje moje porážky ve finále. V životě jsem měl hodně štěstí, jsem tady a stal jsem se trenérem Liverpoolu. Udělám vše, abych se dostal do dalších finále. V životě jsou horší věcí, ale tohle pochopitelně bolí," řekl Klopp po utkání v Basileji.

Liverpool přitom začal lépe a ve 35. minutě otevřel skóre Daniel Sturridge. Anglický tým však nezvládl druhý poločas. Okamžitě po pauze vyrovnal Kévin Gameiro a obrat dokonal dvěma góly kapitán Coke. Sevilla oslavila třetí triumf v EL za sebou a celkově pátý v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále EL Liverpool - Sevilla

"První branka soupeře byla klíčová, ovlivnila naši hru. Ztratili jsme víru v herní plán i svou cestu. Přestali jsme dělat věci jednoduše a začali je komplikovat," litoval Klopp. "Sevilla po vyrovnání převzala kontrolu nad zápasem a my špatně bránili. Měli jsme 44 minut, abychom se vzpamatovali, ale nezvládli jsme to. Jsme moc zklamaní," přidal osmačtyřicetiletý kouč.

Nebyl spokojený ani s výkony švédských rozhodčích v čele s Jonasem Erikssonem. "Byla tam rozhodnutí proti nám  ruka soupeře, náš neuznaný gól a uznaný gól Sevilly. Ale neříkám, že jsme odehráli skvělý zápas. První věc, kterou musíte udělat při pohledu do zrcadla, je zkritizovat sám sebe," prohlásil Klopp.

Zarazila ho také nepříliš obvyklá situace před druhým gólem Cokeho. Pomezní sudí sice nejprve odmával ofsajd, ale hlavní Eriksson jeho výrok správně opravil, protože se míč k záložníkovi Sevilly odrazil od hráče Liverpoolu.

"Jako trenér mám za sebou hodně zápasů, ale tohle se moc často nevidí. Ale po zápase mi někdo řekl, že to bylo v pořádku, protože šel míč od Coutinha," podotkl Klopp. "Ale ani v jednom z těch prohraných finále nebylo špatné rozhodnutí učiněno v můj prospěch. Doufám, že se to změní," dodal rodák ze Stuttgartu.

Liverpool čeká na evropskou trofej od roku 2005 a ztratil také šanci hrát v příštím ročníku elitní Ligu mistrů. Protože skončil v Premier League až osmý, bude v pohárech úplně chybět. "Znamená to, že budeme mít více času trénovat a vrátíme se silnější. Musíme tuhle zkušenost využít k vlastnímu prospěchu," konstatoval Klopp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články