Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Sevilla může získat třetí titul v řadě, Liverpool chce španělského suveréna zastavit

Basilej - Fotbalisté Liverpoolu se ve středečním finále Evropské ligy pokusí zastavit suveréna posledních let FC Sevilla. Španělský tým může soutěž jako první v historii vyhrát potřetí za sebou a celkově popáté. Vyvrcholení EL, jehož vítěz opět postoupí do skupiny Ligy mistrů, má výkop ve 20:45 v Basileji. Přímý přenos začíná na ČT sport a našem webu už ve 20:10.

Sport
zdroj: ČT4

Oba týmy budou mít ještě větší motivaci uspět, protože v domácích soutěžích neprožily moc povedenou sezonu. Trenér Jürgen Klopp po říjnovém příchodu Liverpool dovedl k osmému místu, Sevilla ve španělské lize skončila sedmá bez jediného venkovního vítězství.

"Sevilla a Evropská liga už mezi sebou mají pevné pouto. Kdybychom vyhráli popáté a potřetí za sebou, doslova bychom přepsali historii. Nikdo neví, zda se to ještě někomu povede, ale je to dost nepravděpodobné," řekl obránce obhájců Coke.

"Čelíme velkému soupeři se slavnou minulostí. V soutěži se mu daří a přijede ho podpořit hodně fanoušků. Nejvíc nás motivuje to, abychom proti tak silnému týmu odehráli skvělé finále, splnili náš cíl a znovu vyhráli," doplnil trenér Sevilly Unai Emery, který je podepsaný pod posledními dvěma tituly.

Také v Liverpoolu vědí, jaké to je vyhrát Evropskou ligu. Jejího předchůdce Pohár UEFA ovládli dokonce třikrát, naposledy v roce 2001. "Reds" by případným čtvrtým triumfem dorovnali rekord Sevilly. Oba celky spojuje i to, že ve svých předchozích finálových zápasech EL ani jednou neprohrály.

"Bude to 50 na 50, nikdo není favorit, nikdo nemá k titulu ani blíž. Bude to hodně intenzivní, ale nezískáte žádný pohár, když o něj nebudete tvrdě bojovat. Čím je tlak větší, tím si připadám lépe. Jsem nadšený z šance, která před námi v Basileji leží," uvedl Klopp. Anglický tým v tomto ročníku Evropské ligy prohrál jediný zápas - úvodní semifinále na hřišti jiného španělského týmu Villarrealu (0:1). I Sevillu považuje německý kouč za nepříjemného soupeře.

"Mají dobré protiútoky a obranu, což lze u španělského mužstva očekávat. Jsou také velmi zkušení. Jsem si docela jistý, že jejich průměrný věk je o dva, tři roky vyšší než u nás," upozornil Klopp. Jeho svěřenci už v této sezoně jedno finále prohráli, v Ligovém poháru nestačili na Manchester City.

"V únoru jsme to nezvládli, takže by bylo fantastické vyhrát Evropskou ligu. Klub i naši fanoušci to potřebují. Za svou velkou podporu si dokonce zaslouží trofej víc než my," prohlásil španělský obránce Liverpoolu Alberto Moreno, který v roce 2014 se Sevillou EL vyhrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články