Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dynamo Kyjev přijelo do Jablonce bez Verbiče a hlásí: Pozor na Trávníka

Ve francouzském Rennes přišel Jablonec o bod gólem z penalty v poslední minutě, teď si zkusí vylepšit bodový profil v Evropské lize na svém stadionu proti Dynamu Kyjev. Ukrajinský celek, který letos v předkole Ligy mistrů vyřadil Slavii, tak čeká další konfrontace s českým fotbalem. Zápas můžete sledovat živě od 20:40 hod. na ČT sport i na ctsport.cz.

Záložník Jablonce Michal Trávník
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Tým trenéra Petra Rady má formu a potřebuje bodovat, aby mohl myslet na postup ze skupiny. "Věřím, že tenhle mančaft může hrát s kýmkoliv," řekl kouč týmu po nešťastné porážce v Rennes. Jeho svěřenci to potvrdili, protože hned poté porazili mistrovskou Plzeň doma 3:0. O víkendu pak otočili zápas v Teplicích, kde vyhráli 2:1. A to vše bez útočníka Martina Doležala, který má zdravotní problémy, a jeho start je opět nejistý.  

Ukrajinský tým má propracovanou defenzivu a na stadionech soupeřů prohrál jediný z posledních patnácti zápasů. V srpnu se o tom přesvědčila Slavia, která ji překonala jen jednou – v Praze to bylo 1:1 a v Kyjevě 0:2 po kontroverzních rozhodnutích rozhodčích.

"Kyjev vyřadil Slavii. Jakým scénářem, to je jedno. Slavia s nimi ale odehrála víc než vyrovnanou partii. Doufám, že mi třeba i trenér Trpišovský něco poradí," prohlásil Rada.

Pomoci Jablonci by mohl i fakt, že Dynamo přijelo bez svého nejlepšího hráče Benjamina Verbiče. Slovinský reprezentant, který hodně zlobil slávisty, se zranil těsně před odletem a zůstal doma. Šanci tak může dostat útočník Arťom Besedin, jenž však poslední zápasy nehrál a není jisté, jak je připravený. Pak je tady ještě devatenáctiletý Nazarij Rusin.  

"Jsem připravený, ale je to na trenérovi. Sice jsem měsíc chyběl, ale věřím si, že mohu týmu pomoct," řekl ukrajinský reprezentant Besedin. "Na Jablonec jsme teoreticky připravení, teď je na nás, abychom to dokázali zrealizovat. Věřím, že se vrátíme domů se třemi body," dodal.

"Náš cíl je vyhrát skupinu. Už jsme ztratili s Astanou, proto si nemůžeme dovolit další ztrátu. Jedeme do Jablonce vyhrát," přidal brankář Denys Bojko.  

Pro jablonecký celek může kromě domácího prostředí hrát i fakt, že soupeř od července odehrál o pět zápasů víc, takže by jeho hráči mohli být unavenější. "Program máme náročný a není prostor pořádně protočit sestavu. Ale musíme to zvládnout," říká Alexandr Chackevič, trenér Dynama. "Síla Jablonce je v týmovém pojetí a bude důležité, abychom nepustili do hry jejich středního záložníka Trávníka," naznačil svůj plán.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články