Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trávník s Plzní zářil. Na kanadské body to byl nejlepší zápas za Jablonec, usmál se

V poslední době se záložníkovi Jablonce Michalu Trávníkovi na zeleném pažitu daří. V Evropské lize na hřišti Rennes skóroval z přímého kopu a proti úřadujícímu mistrovi Plzni exceloval. Vstřelil dva góly a třetí připravil pro Jana Chramostu. 

Záložník Jablonce Michal Trávník
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Už v Rennes jsme hráli slušně. Sice jsme prohráli penaltou z poslední minuty, ale vůbec nás to nezlomilo. Spíš nakoplo. Odvezli jsme si zjištění, že jsme v Evropské lize schopní kvalitně odehrát celý zápas a být favoritovi vyrovnaným soupeřem. Jen jsme si to přenesli do utkání s Plzní. Také jsme s ní sehráli vyrovnanou partii," řekl Trávník.

"Vyhráli jsme 3:0, ke všemu nad obhájcem titulu, takže se to dá hodnotit jako dokonalý zápas. Byl to opačný zápas než s Mladou Boleslaví (0:3). Teď jsme proměnili šance, které jsme si vytvořili. Vyhráli jsme zaslouženě," přidal jablonecký středopolař.

Nejprve ve 27. minutě otevřel skóre hlavou a ve 39. minutě zvýšil výstavní střelou z dálky. "U první mě Chram (Chramosta) našel. Nejdříve jsem šel na přední tyč, pak jsem si odskočil na zadní, míč se snášel krásně ke mně a trefil jsem to. Za Jablonec to byl teprve můj druhý gól hlavou. A druhý jsem trefil jako už dlouho ne. Pak už se nám hrálo hodně dobře. Celý mančaft od začátku šlapal, jak jsme si představovali," uvedl Trávník.

Druhý zásah proti Plzni považuje za hezčí než ten, který vstřelil v Rennes. "Ten byl taky docela pěkný, ale tohle byla šibenice. Teď mi to tam padá, tak doufám, že to bude takhle pokračovat," prohlásil čtyřnásobný reprezentant.

Výborný výkon korunoval v 56. minutě, kdy z rohu přesně našel Chramostovu hlavu. "Na kanadské body to byl určitě můj nejlepší zápas za Jablonec. Ale třeba Stanciu měl s Libercem dva plus dva, takže se ještě musím zlepšit," podotkl s úsměvem Trávník.

Jablonečtí doma v nejvyšší soutěži porazili Plzeň po devíti zápasech a poprvé od roku 2009. "Vím, že jsme tady s nimi remizovali 2:2, pak prohráli po dobrém výkonu 0:1. Je hrozně fajn to zlomit," radoval se Trávník.

Svěřenci Petra Rady v souboji pohárových účastníků dominovali, přestože hráli v Rennes až ve čtvrtek a Plzeň absolvovala zápas skupiny Ligy mistrů proti CSKA Moskva (2:2) už o den dříve doma. "Museli jsme se dát dohromady. Takových týdnů nás čeká ještě dost. Musíme na to být nachystaní v hlavě a nepodlehnout nějaké únavě. Pak to jde. Když se podaří takový zápas jako s Plzní, únava se z těla vyplavuje rychleji," uvedl Trávník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články